Schamen

De wereld is een stuk kleiner dan, zeg 100 jaar,  geleden. Dat komt onder andere door internet; je bent dichtbij de mensen die aan de andere kant van de wereld wonen, want je kan skypen, videochatten, appen alsof ze in de woning naast je zijn. Wat zeg ik, alsof ze in de kamer naast je zitten. Je reist zoveel makkelijker dan 100 jaar geleden, en zowat alles is bereikbaar.  Bovendien is een vliegreis naar een ander land soms goedkoper dan een treinreis in eigen land. Idioot, maar waar.

Milieulast

En doordat het zo veel gemakkelijker en goedkoper is geworden verplaatsen mensen zich gemakkelijker en vaker. Wat dat voor schade aan het milieu met zich meebrengt zal vast wel eens berekend en onderzocht zijn en ik vermoed dat we er niet blij van zullen worden. Als we het over vliegen hebben schijnt het zo te zijn dat het vliegen zelf wel "meevalt", qua milieuschade, maar dat de ellende in de start en de daling zitten.

Oei!!

 

Oef, wat is er dan toch aan de hand met deze van huis uit "Huismus"? De "Home sweet home"-huiskip? De "De zon is overal dezelfde zon"- conservatieve vakantieganger? De "Netzoliefthuis"-tevredenmens?

Ja, ik heb het even over mezelf, ja. Want, serieus, als ik het schrijf lijkt het even niet over mij te gaan, maar is het wel. Een ver oord? Als ik het zie in een reisprogramma is het voor mij : Gezien! En bij sommige landen of streken denk ik: Mij niet gezien! Maar soms moet je gewoon ergens heen , omdat het je als een magneet aantrekt. En al verzet je je met alle macht, de aantrekking is sterker en soms is er gewoon geen verzet en moet je je gewoon aan je gevoel overgeven.

Vijf keer

Wat lult ze weer lekker vaag, hoor ik je denken. Maar dat komt omdat ik me vandaag pas realiseerde dat ik dit jaar voor de vijfde keer op een neer ga vliegen. 

De eerste keer was om na de winter de zon op mijn bast te voelen. Hoe heerlijk is dat toch. Puur genot, vind ik.

( magnetisch)

De tweede keer was om aan  het Wereldkampioenschap Natural Bodybuilding deel te nemen, wat in het buitenland plaatsvond.( sportieve aantrekkingskracht)

De derde keer was om de jongste dochter en schoonzoon op te zoeken, die in het buitenland wonen en het genot van de zon te voelen.(magnetisch)

De vierde keer was om aan de  Natural Olympia  Bodybuilding deel te nemen.( sportieve aantrekkingskracht)

En dit wordt dus de vijfde keer, om de oudste dochter en schoonzoon op te zoeken, die in het buitenland wonen.

( magnetisch)

 

 

Boete doen!

Ik zou nu mijn handen in onschuld kunnen wassen door een flinke donatie aan Greenpeace te doen, maar dat zou zo vreselijk hypocriet zijn. Daarvoor in de plaats zou ik in een hoekje kunnen kruipen om me daar een potje te gaan zitten schamen, maar daar hebben de smeltende ijsbergen ook geen drol aan. Ik weet het , vijf keer is echt te erg . En als ik zeg dat het deze keer een kort vluchtje is doet er niks aan af dat het nog steeds vijf keer is, natuurlijk. En dat jullie straks zeggen, geniet er lekker van, meid! ook niet, hoor. Met dat genieten komt het wel goed, geloof me. Maar toch, he....het blijft zonde.

Misschien moet ik toch echt een keer te biecht gaan.