"Nieuwe" plannen

"Wat zijn je plannen? Wanneer denk je te gaan stoppen? Tot hoe lang wil je met de wedstrijden doorgaan? "

Het zijn steeds terugkerende vragen die ik moet beantwoorden.

# Mijn plannen voor volgend jaar zijn niet nieuw te noemen. Ik wil aan het NK deelnemen en daarna aan het WK. Klaar! Geen  EK en geen Natural Olympia. Dan weten jullie het alvast.

# Wanneer ik stop kan ik niet zeggen. Tot mijn lijf niet meer wil of ik er zelf de balen van krijg, maar tot nu toe vind ik het nog heel erg leuk om mezelf te pushen, mezelf disciplines op te leggen en anderen te motiveren en te inspireren om te gaan sporten.

# Tot ik onderaan in de ranglijsten ga belanden. Dan gaat de lol eraf om het podium op te klimmen.

Maar jongens, zo ver is het nog lang niet. Denk ik, en hoop ik. Kreeg ik in 2019 alle aandacht na mijn NO avontuur, vorig jaar was het zelfs erger met alle media-aandacht na mijn boek, maar dit jaar is het ver over de top. Het was op een gegeven moment zo erg met de verzoeken om interviews en berichten op radio en tv en in de krant, dat ik alles door elkaar haalde en ik eigenlijk de hulp van een manager nodig had om mijn afspraken te regelen en bij te houden.  

Er zaten hele leuke dingen bij, zoals een foto-shoot en een podcast, maar het bericht wat mij het meest verraste kwam van DordtSport. Na drie jaar wordt er in Dordrecht weer een avond georganiseerd waarin sporters die een bijzondere prestatie hebben geleverd in het zonnetje worden gezet; het vroegere Sportgala. Destijds waren het veelal de jonge sporters die genomineerd werden, omdat jonge mensen nou eenmaal beter presteren dan ouderen. Maar wat schertst mijn verbazing? Ik ben een van de genomineerde sportuitblinkers! In eerste instantie moest ik er om lachen: ik?? Ik kon het niet geloven. Deze bikini-fitnessatlete van 66 jaar staat op de lijst van uitblinkers. Maar later dacht ik, wat is dit geweldig. GE-WEL-DIG! 

En dus mag ik op 17 januari aanwezig zijn en zal mijn prestatie benoemd worden. Uiteraard zal ik niet met de prijs van de beste uitblinker naar huis gaan, maar de eer om hierbij aanwezig te mogen zijn is toch echt fantastisch te noemen. 

Als dit achter de rug is en de februarimaand zich aankondigt, zal mijn voorbereiding weer van start gaan.

Vragen die ik dan krijg zijn bijvoorbeeld:

"Ga je dan trainen voor het NK? Ga je meer trainen? Wat eet jij zoal op een dag als je in voorbereiding bent? Moet je speciale dingen doen? Koop je een nieuwe bikini?

# Trainen voor het NK is net zoals ik altijd doe, niet meer en niet minder. Misschien verandert mijn schema in de loop naar het NK iets, maar dat zal nagenoeg niet veel schelen.

# Ik eet voldoende om geen honger te hebben, maar steeds met wat minder calorieën om de vetjes op mijn lijf te laten verdwijnen. Maar ik blijf goed op mijn macro's letten, vooral de eiwitten blijven heel constant.

# Af en toe op mijn kop staan is goed voor de zwaartekrachtverdeling; als je ouder wordt gaat alles wat meer hangen. (nee, grapje)

# Het is wel het plan om in een nieuwe bikini aan te treden. Ik zoek sponsors of een suikeroom of-tante. (geen grapje) Mijn oude bikini is te koop!

 

 

Ik sta ingeschreven voor het NK, mijn lidmaatschap van de INBA is verlengd. Dit is stap A, stap B (deelname aan het NK, eind april  2024)is echter onder voorbehoud. Dit hangt geheel af van wanneer mijn vijfde kleinkind zich aankondigt. De kleine meid wordt rond begin mei verwacht, maar je weet het met baby's nooit, he.