Snotter en hoest

Om een vaak gebruikt citaat van mijn huisarts te gebruiken in gevallen als van mij :" Virale aandoening, staat vijf dagen voor". En dan met zo'n diepgebaste stem als van hem. Alleen door de bas in zijn stem weet je dat het dan wel goed zit. Niet met je virale aandoening, maar met zijn diagnose.

 

In " mijn geval" gaat het om een doodnormale verkoudheid met keelpijn, verstopte neus, die ondanks verstopt op onverwachte momenten opeens wel water doorlaat zodat je ineens zo'n druppel uit je neus voelt vallen,  een wattenhoofd en irritante kriebel in neus en keel, en dan dat laatste vooral  's nachts. Bij elke ademzucht. Dat is best vaak dus.  Maar met doorwaakte nachten heb ik zo langzamerhand ervaring, dus daar word ik niet ongerust van. Even kort samengevat: Verkouden= niet ziek= gewoon alles doen wat ik altijd doe.

Want zo lang ik alles gewoon doe wat ik altijd doe ben ik niet ziek. Dus ook trainen en als je kan trainen kan je alles.  Dus: niet ziek= gezond, maar dan met een vijf dagen uitstel. 

Virusje

Gisteren zei een kleutervader tegen mij:" Einde van de week ben je ziek", nadat hij dat gesnotter en genies tijdens mijn gesprek met hem had aangehoord . Ik zei:" Ik word niet ziek!". "Nee??" Ik: "Ik word niet ziek, ik word niet ziek, want ik wil het niet".

Hij :"Oh, haha, oh ja ja". Hij is van Syrische afkomst en begrijpt me niet altijd, maar of hij dit begreep weet ik niet. Hij zal gedacht hebben, wij weten wel beter dat je er met postief denken alleen niet altijd goed vanaf komt.

Samen met mijn vitamine C , neusspray en zakdoekjes worstel ik me door mijn vijf virusdagen. Als het klopt, en ik vertrouw mijn huisarts blindelings op zijn ervaring en kennis omtrent snotneuzende patiënten,  ben ik er vrijdag zo goed als vanaf.

En vrijdag is het belangrijk dat het over is, want vrijdag is het eindelijk weer zover dat ik mag oppassen. En dan het liefst virusvrij natuurlijk,.dat is nogal klaar. Ik was dinsdag toch wel een klein beetje jaloers op tante, die een hele leuke dag had met Max samen. Want wie zou dit nou willen missen? Ik niet in ieder geval.