Fout!

Sommige dingen werken niet op de manier als je zou willen.

Bijvoorbeeld: je ruimt de vaatwasser uit bij Max thuis en Max helpt een handje mee. Fout! Wel heel  lief en goed bedoeld en knap van hem, maar voor je het weet staat hij met een scherp aardappelschilmesje in zijn handen boven op de opengeklapte deur van de vaatwasser.

 

Bijvoorbeeld: je eet een appel en omdat Max dat ook heel interessant vindt geef je hem zijn eigen appel. Die je voor de helft afschilt, omdat je bang bent dat hij zich in de schil verslikt. Fout! Voor je het door hebt is de appel helemaal op, met klokhuis en al.

 

Bijvoorbeeld: Max heeft een drinkfles en ik heb een drinkfles, en samen drinken we water. Hoe leuk is het dat Max me eraan herinnert dat ik goed moet drinken door mij regelmatig mijn fles aan te reiken. Fout! Een volle drinkfles met water is niet te zwaar voor Max, maar dan moet hij wel goed afgesloten zijn. Hij pakt hem namenlijk aan de dop vast en hoppa!!....daar gaat de volle fles! Over de vloer waar Max meteen lachend met zijn sokken  in gaat staan stampen.

Bijvoorbeeld: je verwacht een telefoontje uit Zwitserland . Zaak om Max dus voor die tijd in bed te leggen voor zijn middagslaapje. En dat terwijl hij nog heel druk bezig is met door het huis rennen, laden open trekken, graaien in laden die verboden zijn. Maar de tijd dringt en dus leg je Max samen met zijn konijn op bed. Huilend en protesterend weliswaar. Fout! Max huilt wel meer als hij naar bed moet, maar niet zo lang. Dus kap je het gesprek maar af en troost je je  kleine oogappel. Bij de luierwisseling piept Max. En ach, wat een rood kontje. Kus en zalf erop en kroelen,  kroelen en nog eens kroelen.  Als tegenprestatie licht hij mijn trui op en krijg ik een kus op mijn rug. 

Het is vergeven, gelukkig.