Natural Olympia 2023, deel 8

De laatste voorbereidingsweek is ingegaan. Het einde van een eindeloze prep is in zicht. Kijk ik er naar uit? Ja en nee. Ja, omdat ik dan weer even zonder restricties kan eten wat ik wil. Niet dat dat buitensporig zal zijn, want zo zit ik gewoon niet in elkaar.  En nee, omdat ik weet dat ik mijn lijf gaat veranderen en eigenlijk vind ik het zelf best wel goed zo. Maar ik weet dat het niet gezond is om zo lang op een zo laag vetpercentage te blijven zitten en velen van jullie hoor ik al zeggen, je ziet er té mager uit.

De mannen hierboven hebben mij letterlijk op een hoger niveau gelift. De eerste foto is van vier jaar geleden toen ik in Griekenland wereldkampioen werd en de tweede foto is van het laatste NK waar ik tweede werd. Een dikke duim omhoog voor deze twee mannen.

De afgelopen weken hebben Peet en ik veel nadruk op het poseren gelegd, terwijl Richard mijn shape in de gaten hield. Kreeg zelfs even op mijn donder, omdat ik me niet goed aan mijn macro's had gehouden. Dat heb ik de afgelopen week goed gemaakt door er zelfs wat boven te gaan zitten met mijn calorieën. Gevolg was dat ik het gewicht op de weegschaal zag zakken. Wie dit snapt, mag er wat van zeggen.

Ik ben er overigens uit wat mijn bikini betreft. Ik heb in twee modellen geposeerd en we hebben foto's gemaakt en beoordeeld. Mevr. Eigenwijs- v. Tegendraads tot Koppig heeft een besluit genomen en niet op grond van de meeste stemmen. Ik heb besloten om deze bikini NOGMAALS te dragen, omdat hij vier jaar geleden mijn hart gestolen had vanwege de glamourconnectie met Vegas, de opvallendheid, de perfecte pasvorm en daardoor mij een comfortabel gevoel op het podium geeft. 

Bovendien wil ik hier een statement maken tegen de idioot hoge prijzen van de huidige bikini's. Wie heeft bedacht dat je voor elke wedstrijd in een andere bikini op het podium moet verschijnen? Wie heeft bedacht dat je voorafgaand aan de wedstrijd je bikini niet moet tonen aan de massa? Gaat een jury je afrekenen op weer hetzelfde outfitje?

Ik ga aan deze gekkigheid niet meedoen. Dit is de bikini die ik alweer zal dragen. Prijzen startend bij 600 euro vind ik buiten proportioneel. 

Mijn laatste benentraining heb ik gisteren voltooid. Vandaag nog een training en een poseersessie om het vast in mijn hoofd te hebben zitten. Gisteren ging het in één keer goed; de ( poseer-)coach Peter was tevreden. Morgen worden de laatste shape-checkfoto's naar mijn online coach Richard gestuurd. Tot nu toe is ook hij tevreden. 

Alles is geregeld, al gaf de aanvraag van een Esta wat problemen. We hebben twee keer een aanvraag gedaan, twee keer betaald, maar het is gelukt: we mogen America in. 

Vanavond koffers pakken en dinsdagochtend richting Schiphol. We reizen met het Nederlands Team in INBA tenue en zitten allemaal op dezelfde vlucht. Dat zal het teamgevoel alleen maar versterken. Ik heb er zin in!

Wordt vervolgd...