Relaxmodus-on/out

Mijn wedstrijdseizoen is afgelopen. De knop kan om. Relaxmodus-on!

 Zachtjes aan iets meer

Mag om, hoeft niet, mag. Nu na drie weken na het WK weeg ik, op mijn ontbijt na, niet meer alles af wat mijn voedsel betreft. Wat ik tijdens de voorbereiding amper deed was mezelf wegen. Dat doe ik nu weer wel, gewoon om controle te houden op wat er gaat gebeuren nu ik weer "alles" kan eten en drinken wat ik wil. Ik moet zeggen, het gaat goed; ik kom zoals sommigen na een wedstrijd geen kilo's aan, het is iets omhoog gegaan, maar ik ben nog niet op het gewicht van voor de wedstrijd. En dat hoeft ook niet, want het is zomer en ik ga nog op vakantie. En aangezien we naar onze benjamin Anouk op Zakynthos gaan, waar het warm is en de kleding luchtig is dit prima zo.

Jaaaaaa, we gaan kijken waar ze met Alexandros woont en hoe haar leven er daar uitziet. Volgens de foto's is dat niet verkeerd.

 Planning, welke planning?

Maar voor het zo ver is moet het schooljaar afgesloten worden en dat is altijd weer relaxmodus-out. Vooral als er zaken zijn die niet gaan zoals jij wilt dat ze gaan. Maar ik heb in die periode ook iets heel leuks om naar uit te kijken , want Esther heeft besloten om de maand juli grotendeels bij ons door te brengen. "Verandering van het oorspronkelijke plan" heet het. Ik zet nog even niks op de kalender, want misschien komt er nog een deel 2, of een deel 3. De sombrero hangt al in de logeerkamer, ben benieuwd of die kan blijven hangen. China is ook beperkt gebleven tot een afhaalmaaltijd, en Costa Rica , ja, wat moet je met Costa Rica? Mexico dus.

Zoals ik al zei, ik zet nog niks op de kalender, maar dat ze hierheen komt staat vast.

 

Even iets heel anders. Ben je van plan om een gezin te stichten? Plan je bevalling dan niet in de zomervakantie. Beetje rekenen en je best doen, dan lukt het je om de verjaardag van je kind buiten de grote vakantie te laten plaatsvinden. Wij hebben het allebei niet gedaan, ons best en een beetje rekenen. Vier keer foute planning, wat betreft de verjaardag in een grote vakantie.

Ik ga  dit jaar zelfs twee verjaardagen missen.

Die van Yvonne, de eerste jarige van ons kwartet, dat lukt meestal wel. Esther was altijd zelf ergens anders, maar dit jaar is ze thuis! Nummer drie van de jarigen, Stephan, moet er zelf een feestje van maken, want wij zitten dan op het strand van Tsivili. Gelukkig heeft hij Marcella, zijn lieve vriendin , aan wie je dit wel kunt overlaten.

En ja, nummer vier, Anouk,  viert haar verjaardag met het stukgooien van serviesgoed, want dat is traditie in Griekenland als je wat te vieren hebt. Zo'n elf jaar geleden mocht ze dit ook doen op Kos; ik reken op een filmpje tegen die tijd, Anouk.

Normaal doen nu

Relaxmodus-out, wat trainen betreft, dit gaat gewoon door natuurlijk. Is meteen de vraag beantwoord die sommigen mij stellen.De volgende vraag die ik nu vaak krijg: " En, ga je  nu normaal eten?"  Dan denk ik:" Wat is voor jou normaal? Een hamburger met friet?" Ja, ik eet weer normaal gezond, met af en toe een koekje bij de thee. Normaal genoeg, lijkt me.