Vrijdag

Het is 8.00 en Max slaapt uit. Het is hier een herrie van jewelste en Max mist alle fun.  Zijn dag kan niet stuk wanneer hij een tractor , een brullende motor, een truck ( liefst met oplegger) heeft gezien. En nu zijn ze in de straat bezig en hij slaapt overal doorheen.

Het aantrillen is gestopt dus het leggen van de straat kan beginnen. Max wordt nou wakker,  jongen. Je weet niet wat je mist.

Uitslapen

Ik ga hem natuurlijk niet wakker maken voor deze ongein, want wie weet is hij de avond ervoor laat gaan slapen. Nederland viert de lente namelijk weer met een vroege warme zomer. Wat natuurlijk heerlijk is als je tijd en zin hebt om een beetje te chillen op een terras in de schaduw van wat bomen of wanneer je lekker in het koele water van een zwembad kunt liggen. Maar wanneer je moet gaan slapen in een broeikas die eruitziet als je slaapkamertje kan het even duren voor je bezwijkt onder de hitte.

 

Nou heeft Max al dagen eerder elke ochtend staan genieten van het spektakel voor het raam, dus zo boeiend is het misschien ook niet meer zo voor hem. En voor het grote werk kunnen we altijd nog naar de supermarkt straks. Niet voor boodschappen, ben je mal, dat is bijzaak. Nee, ze zijn de supermarkt aan het vergroten. Er wordt gebouwd! Alle grote jongens boven de 80 en alle kleine jongens onder de 4 komen daar bijeen om de bouwwerkzaamheden te volgen. Oké,  plus een meisje van 60, maar die moet mee om de Wows en Aahhs van Max aan te horen en met hem mee te wowen.

Yes! Max is wakker en krijgt zijn ontbijtje op de eerste rang.