De tantes van Tess

Het was te verwachten, de roep om een blogje over de tantes. En omdat dat zo lekker klinkt heet het "De tantes van Tess"., niet te verwarren met "De tandjes van Tess", wat binnenkort zal zijn. Het kluiven op handjes, vingertjes en alles wat binnen handbereik is heeft een aanvang genomen, met de bijbehorende kwijlsessies. De kwijldoekjes ( heten echt zo, staat op de verpakking; ze verzinnen toch wat, he) liggen klaar om natte kragen en shirtjes te verkomen. 

 

Maar het moet over de tantes gaan! "De ooms hebben er een, wij willen ook!".

Naast de vijf ooms zijn er ook vijf tantes. Eén tante is uit zicht, om onduidelijke redenen. Een andere tante ziet Tess zo af en toe. Deze tante heeft een heel bijzonder bevallingsverhaal, te mooi om te vertellen, eigenlijk.... Maar daarover een andere keer.

 

We gaan het eerst hebben over de tante die zich, als ze weer in Nederland komt, zich te pletter schrikt, want dan is Tess al bijna 1 jaar oud! En dus moet zij het hebben van de video's, de foto's en de videochats. We hebben het nu over tante Esther, die voor een jaar is afgereisd naar China, oh nee, Costa Rica, oh nee, Mexico, ja, Belize, ja, Guatemala, ja, en......weer naar Mexico of wordt het Colombia? Het houdt verband met de knie-operatie van ome Cyril, ja juist, de hinkende oom.

 

Van haar krijgen we de mooiste foto's over de mooiste plaatsen en de mooiste accomodaties. Zóóóóóó? Zeker een rijke tante?  Ik dacht het niet; we kregen geen berichten over het winnen van prijzen in de loterij of zo. Ome Cyril heeft er een sport van gemaakt om de  beste locaties op te zoeken met de beste ( lees: goedkoopste prijzen). En hij is daar heel goed in. En tante Esther heeft een wereldbaan, letterlijk, he. Zij is een World Wide Juf en geeft Nederlands aan kinderen over de hele wereld, mits de WiFi goed functioneert. En verder geniet ze van het leven in Midden- Amerika.

Tante Anouk is de tante die tegenwoordig full time werkt en dus niet in staat is , om zoals toen Max klein was, op te passen. Iets wat zij super deed en graag nu weer zou willen doen, als zij ( daar gaan we weer) een grote prijs in de loterij had gewonnen. Maar er moet geld verdiend worden, om haar maanden in Griekenland te kunnen overbruggen, zodat ze na terugkeer nog terug kan in haar appartement. Kiezen of delen dus.  Ze is gek op Max en net zo gek op Tess, de levende baby-pop. De baby-pop die iedere tante graag even vast wil houden, als oma ze niet voor is.

First love Macho , het liefste paard van de hele wereld, en al  aardig op leeftijd, ( ook al hinkend) en beste vriendje van tante Anouk ( okee, gedeelde eerste plaats met Alex, al weet ik dat niet zeker) staat al te wachten op een nieuw paardenmeisje in de familie. Tess, zodra we kleine paardrijlaarsjes voor je vinden, zijn ze voor jou, hoor.

Tante Marcella , over de helft van haar zwangerschap, zit te popelen om te bevallen. Stiknieuwsgierig naar het baby'tje in haar buik. Heel benieuwd hoe hij/zij er buiten de buik uitziet. Want , je weet, babby's hebben geen enkele privacy tegenwoordig meer, op 3D echo's is hij of zij al meerdere keren bespied. Zo erg, dat hij/zij zijn/haar handjes voor zijn/haar ogen deed. Zie je hoe hinderlijk dit schrijven wordt als ik het geslacht van de baby niet weet? Maar ja, dit zal ze ook wel niet over de streep trekken om het voortijdig te onthullen. 

Alles wat er te weten valt over de bevalling en over baby's wordt met Yvonne uitgebreid besproken. Je kan niet genoeg weten over wat je te wachten staat. Verder geniet ze heel relaxed van haar bolle buik en het getrappel daarbinnen. 

Kan niet anders met deze voetbalkampioene dat ze een klein voetballertje op de wereld zet. Zoek je voetbalschoenen maar op , Stephan!

De babyboel is al helemaal klaar, alle spulletjes voor de komst van dit nieuwe wondertje zijn gereed. En we namen een kijkje. Maar niks kon ons vertellen wat het zou worden, geen roze knuffel, geen minivoetbalschoentjes, niks van dat alles. 

 

Misschien moeten we hier ook een taart op gaan inzetten.