Babyzitten

Max zit in een groeifase. Hij eet niet, hij vreet en zuipt. Nou ja, zo erg als het er staat is het natuurlijk niet, maar ik verbaas me over de hoeveelheden voedsel  zo'n klein lijfje kan verdragen. Maar ja, wie ben ik? Ik zit al snel vol, dus waar heb ik het over? Maar die bakken pap, sloten melk en fruit, en warme happen moeten verteerd worden. En dat slurpt energie.

En daarom neemt hij uitgebreid de tijd voor zijn ochtendslaap, zijn tussen-de-middag-slaap en zijn middagslaapje.  En ik pas vanochtend op en zit. Ja, ik  " baby-ZIT". En wacht...en wacht...tot hij uitgeslapen is. En mijn baby-zitdag is vandaag beperkt, omdat er 's middags getrouwd gaat worden door een vriendin en haar aanstaande elders in het land. Straks word ik afgelost door tante, die de middag-shift gaat doen. En dan heb ik Max amper gezien!!!

Ja, hoor, het is wel genoeg nu. Ik ga je wakker maken, kleine slaapkop.

Wil ik je wakker maken, ben je me voor. Als ik je kamertje binnenloop staat er een klein breeduit lachend mannetje me al op te wachten. Onbetaalbaar,  dat snuitje met die twee ondertandjes.  Ik haal je uit je slaapzak en laat je even spelen in je nieuwe box, terwijl ik pap voor je maak.

 

De nieuwe box is fantastisch voor baby en ouder en oma en tante. We hoeven je niet meer aan je armen uit de box te trekken terwijl we op de puntjes van onze tenen staan en half doormidden gekliefd worden door de boxrand die in je middel duwt. Als je lag kon ik je helemaal niet pakken en moest ik wachten tot je je omhoog werkte of ik moest het risico lopen om zelf in de box te kieperen . De vorige box was een zelfgemaakt meesterwerkje van een timmerman uit een lange familie, vermoed ik. Mama zal ongetwijfeld  +1.85cm zijn geweest of ze hadden een baby die van klimmen hield waardoor hij de box zo hoog had gemaakt. Max kan zich in deze box prima vermaken: lekker staan, beetje lopen, beetje kauwen op de rand, weer zelf gaan zitten en beter rondkijken.

 

Maar goed, ondertussen goochel ik de pap in een shake beker van papa om tot een drinkbare versie en wil het mengsel overgieten in zijn fles.

Whaaaa! Help!

Daar gaat de pap, de gootsteen in!  Er zit geen bodem in de fles! Flessen waarvan je de bodem eruit kan schroeven, is dit weer nieuw? Ik heb een reactievermogen met een snelheid van een vuurpijl en zo red ik nog 150cc . Voor de aanvulling maak ik een fruithapje wat hij na even spelen achter elkaar opeet.  Dan is het weer tijd voor voedselverwerking,  tijd om de spiertjes te ontspannen, dus tijd voor een tukkie.

 

En dan is daar de aflossing en draag ik de zaak over aan tante.