Nogmaals: bovenbenen...

Ik ben inmiddels bij de huidtherapeute van Huidcare in H I Ambacht geweest en er staan tien behandelingen gepland.  Ik wilde bijna JOEPIE!! schrijven, maar laat ik nou niet te vroeg juichen.

Er vond een prettig intake-geprek plaats en er werden relevante vragen gesteld en ik kreeg op mijn vragen duidelijke antwoorden. Peter was mee naar binnen gegaan en dat was weer handig, want twee weten én horen meer dan een. Op de vraag of mijn nieren en hart in orde waren antwoordde ik bevestigend, maar tegenwoordig ben ik over niets meer zeker wat betreft mijn gezondheid, het woord "kanker" is daar schuldig aan. Op mijn vraag of ik de behandeling i.v.m. mijn ziekte mocht ondergaan kon ze gelukkig antwoorden dat dat geen beletsel was.

Mijn benen werden aan alle kanten bekeken en bevoeld en volgens de therapeute viel het nog alles mee. Maar ja, als je erger gezien hebt dan vallen die van mij mee waarschijnlijk. Er kon altijd nog wat aan verbeterd worden, maar  hier konden geen garanties gegeven worden. Het volgen van een ketogeen dieet zou ook helpen om een goed resultaat te krijgen, in ieder geval minder koolhydraten was het advies. En krachttraining werd zeer aanbevolen. Nou mij heb je al bij beide, hoor. Ik kan dit allebei, al is het wel zo dat ik meer koolhydraten ben gaan eten omdat ik in de zogenaamde "bulkperiode"zit, en krachttraining staat momenteel even op een laag pitje omdat ik geopereerd ben en de komende vier weken nog geen zware krachttraining mag doen. De hechtingen zijn verwijderd, maar ik moet me nog wel vier weken in acht nemen. Vanuit het ziekenhuis kreeg ik wat adviezen wat ik wel en wat nog niet mag trainen.

Als ik lenig genoeg zou zijn zou ik nu in een spagaat zitten door deze adviezen, maar dat ben ik niet, dus het wordt een beetje puzzelen. Komt nog bij dat ik bij de fysiotherapeut/manueel therapeut geweest ben vanwege mijn rug en een pijnlijke knie. De rugproblemen zijn goeddeels weggekraakt, maar de geïrriteerde kruisband heeft nog wat behandeling nodig. Beter geen legextentions en legcurls voor de kruisband, volgens de fysiotherapeut. Graag benentraining na de LPG behandeling, aldus de huidtherapeute. Geen squats , legpresses en andere zware oefeningen, zegt de plastisch chirurg. De komende vier weken krachttraining voor beginners dus, maar wel heerlijk om eindelijk weer wat te doen.

 

"Heb je nog vragen?" vroeg de therapeute als afsluiting.

"Wanneer kan ik starten?"

Met een prachtige witte bodystocking voor de eerste behandeling gingen we naar huis. Volgende keer vertel ik over hoe het voelde. Erger dan cuppen en de bindweefselmassages van Bonnie Bijl ( beste masseur die ik ken overigens) gaat het niet worden. En misschien maak ik hierna nog een afspraak met Richard van Putten voor een aanvullende shockwavebehandeling, want over shockwave was de therapeute erg enthousiast. Ik hou jullie op de hoogte.