Uit en thuis 

Het is vrijdag/oppasdag/in het teken van Maxdag. Een leuke dag, elke vrijdag weer. Als  alles gaat zoals het moet. En alles gaat zoals het moet. Oké,  klaar met dit blogje.  Doei!

 

 

Nee, ik moet dit weer even kwijt, hoor. 

Het weer is mooi. Ongelooflijk dat er nu mensen zonder dak zitten, want gisteren was de storm bizar. Maar vandaag schijnt de zon en ik krijg sterk de aandrang om te gaan wandelen. Volgens de laatste informatie is de buggy voorzien van een moertje waardoor hij weer helemaal gebruiksklaar is verklaard. Dus, kom op Max, schoenen, jas, sjaal, wanten aan en naar beneden. Even netjes op de trap blijven zitten tot oma winterklaar in de kleren staat. Braaf ventje. Zo, even de buggy uitklappen en dan kunnen we. Even de buggy uitklappen...de buggy uitklappen... ¥#$gv@$&€£!!! Waar zit de ontgrendeling in hemelsnaam?

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik krijg hier sterke deja vu gevoelens bij. En bij dit deja vu hoort enorme ergernis.In de gang staat een peperdure wandelwagen , die ik om jullie welbekende redenen mijd. En nu moet ik de buggy, ook een prijzige en dus voorzien van vele extra's op veiligheidsgebied, vanwege zijn supervergrendeling  ook laten staan.

 

Max voelt mijn ontreddering en loopt in het gangetje ongeduldig heen en weer, piept wat met mijn gevloek mee( ik hoop dat hij deze woorden niet op zijn harde schijf opslaat) en steekt zijn beide handjes in de lucht alsof hij zeggen wil, ik snap er ook niks van, maar laten we nou maar gaan.

En dus loop ik te wandelen achter een driewieler waarvan de berijder nog geen notie heeft van meetrappen. Het hobbelt en bobbelt,  en dat terwijl de wandelwagen over ANWB/RDW-goedgekeurde veringen heeft. Maar dat heeft nu even geen belang. We kunnen in ieder geval naar buiten. 

We driewieleren naar opa om daar te lunchen, te spelen en in Max's geval, alles nog eens te bevoelen wat strikt verboden is. Altijd een leuk spelletje: opa en oma op de kast jagen met dingen die niet mogen, zoals kaarsen oppakken en op de grond gooien, aan de homecinemaset klooien, blaadjes van de planten rukken. Maar ramen zemen mag, al is het met je tong.