Heb jij dat nou ook?

Dat je naar buiten kijkt en vermoedt dat het die dag  zal gaan regenen en dus je regenpak in je fietstas stopt voor als.

.En dat het onderweg inderdaad gaat druppen en dat je het teveel moeite vindt om onderweg af te stappen en wiebelend op een been je in je regenbroek en -jas te hijsen en je vervolgens dus verzopen op de plaats van bestemming aankomt?

Of...

Dat je een onderbroek uit de kast pakt die eigenlijk wel aan vervanging toe is, want slijtage alom, maar hij zit zo fijn. Dat je denkt nog een keer dragen en dat je hem per ongeluk toch weer in de was gooit en die schone onderbroek, nou eenmaal toch weer gewassen, nog een laatste keer aantrekt, zonde anders van het wassen.

Of...

Dat je trek in bonbons hebt en denkt, nou vooruit een dan.En dat een een oneven getal is en dat het dus gelegitimeerd is om er zonder schuldgevoel nog een te nemen. Dat die tweede minder lekker was en je dus nog zo'n zelfde eerste neemt en dat is dan je derde bonbon en dus oneven en dan moet er voor het evenwicht nog een vierde volgen. En dat je dan spijt hebt?

Of...

Dat je de hele week je kleine boodschapjes opschrijft om dat effectief in een bezoek aan de winkel in een keer mee te nemen en dat je dan je briefje bent vergeten? En dat je dan in je geheugen moet graven , wat prut is, en je dus met wel leuke, maar nutteloze aankopen thuiskomt?

 

 

Of...

Dat je allerlei nuttige zaken van plan bent te gaan doen en je nog even je telefoon checkt en nog even instagram nakijkt en je fb doorloopt en je weer even zonodig een reactie moet plaatsen en iets moet liken. En je dan besluit je nuttige zaken te gaan doen, maar eerst naar het toilet en dan nog even je telefoon checken en dat dan je halve ochtend al verkloot is?

Of...

Dat je verleid wordt door een advertentie voor een pas waarbij je allerlei kortingen kan krijgen op producten en dergelijke, alleen betaal je wel eenmalig een bedrag, maar dat haal je er makkelijk uit met je kortingsaankopen. Blijkt dat je kortingen krijgt op producten die je nooit of te nimmer zal kopen of dat je zoveel moeilijke ingewikkelde stappen moet ondernemen om hebberig je korting te krijgen dat je denkt f&#$£ op met je kortingsaankopen en dus gewoon veel geld voor niks hebt betaald?

 Of..

Dat je veel gegeten hebt, eigenlijk te veel, maar dat iemand met een niet te versmaden toetje aankomt wat ook nog kan smelten dus even laten zakken tussendoor is er niet bij. En dat je er toch van zit te genieten en dat iemand anders de bijbehorende versierselen als mooi fruit gewoon laat liggen en dat jij daar echt niet tegen kan en dat dus ook opeet. Net zoals de vruchtjes die overblijven van de sangria waar je vervolgens de volgende dag een kater van jewelste van hebt? Heb je dat ook weleens?

 

 En...

Heb jij ook van die rommelige proppen in je linnenkast, omdat je het na jaren nog steeds niet voor mekaar krijgt om de hoeslakens een beetje netjes op te vouwen? De elastieken hoeken of erger, elastiek rondom, maken het voor mij onmogelijk.

Beter dan dit wordt het niet.

 Dit dan...

En is het bij jou ook het geval, dat je handdoeken, als je ze buiten gedroogd hebt, als planken zijn? Ongeschaafd welteverstaan. En vind jij dat ook veel prettiger afdrogen dan zo'n zachte wollige handdoek?

Huh? Ben ik de enige? Echt?