Verbeteren

Als je wat wil bereiken dan moet je er wat voor doen. Ik weet dat als geen ander, want om mij te verbeteren moet ik trainen, trainen, gedisciplineerd leven, behandelingen ondergaan, oefenen en soms afzien.

 

Hoe vergelijkbaar is dat met het leven van mijn kleine dappere vriend en kleinzoon Max. Max traint de hele dag. Hij rent, klimt, rent, eet, ( voornamelijk gezond voedsel) rust, oefent wat hij nog niet kan, klimt, en rent nog meer, valt soms een tand door zijn lip, krijgt inentingen, sjouwt, eet, slaapt en klimt nog meer. Onvermoeibaar is hij, maar zijn verbeteringen zijn geweldig.

 

Zo klimt hij in no time twee trappen op, schept hij grind met de sneeuwschuiver, klimt in bed, op kasten en in kasten. En hij blijft er nog vrolijk bij ook.  Zelfverzekerd klimt hij bovenop de hoge leuning van de bank om naar buiten te kunnen kijken. Zonder angst glijdt hij op zijn buik van de hoge glijbaan in de speeltuin. En als opa wat te repareren heeft mag hij Max 's hulp inroepen, want hij heeft haarfijn door hoe de schroefjes aangedraaid moeten worden. 

 

En als hij met mama naar de muziekjuf gaat en alle kindjes een instrumentje mogen uitzoeken heeft hij zijn keus al bepaald. Hij gaat meteen voor het moeilijkste instrument in de les; de gitaar van de muziekjuf!

Ik kan dus een voorbeeld aan Max nemen. Verbeteren doe je alleen als je er hard voor werkt en niet te bang bent om wat risico's te nemen. Goed opletten om de juiste uitvoering aan te leren. En onverminderd doorgaan. Volharding is het sleutelwoord en ja, ook Max moet zo nu en dan afzien. Want al ligt er nog zo'n mooie controller in de la te wachten op gebruik, het mag alleen heeeel af en toe en dan nog samen met papa.