Vitamine M

In mijn wedstrijdvoorbereidingsperiode heb ik veel supplementen geslikt, multivitamine, vitamine C en D, magnesium/zink, omega 3-6-9, BCCA's, dagelijks en vitamine M 2x per week. Vooral vitamine M deed veel bij mij. Bij ernstige vermoeidheid zorgde vitamine M ervoor dat ik me weer energiek voelde en vooral mentaal knapte ik hier erg van op.

Vitamine M? Is dat vitamine Mentaal? Nee, vitamine M staat voor vitamine Max.

 Vanmiddag heb ik weer een flinke dosis vit. M gehad. 

Koppie vrolijkheid

Ik stond te stofzuigen toen ik ineens een koppie door het ruitje naast de voordeur zag. En wat voor een koppie! Ik schoot meteen in de lach. Max' krullen worden al zo lang dat ze voor zijn ogen gaan hangen en omdat ik steeds loop te roepen: niet knippen , niet knippen ( ik heb menig kinderkapsel van mijn eigen kroost verpest met mijn kapperscapaciteiten) had papa zijn pot met gel op Max' hoofd omgekeerd en er daarna net zoals kappers doen met zijn handen door gegraaid. Voilá! Coupe vrolijkheid!

Dat hoofdje alleen al bezorgde me een vrolijke zondagmiddag, maar met twee verschillende grote motorhandschoenen aan zijn kleine knuisten  kon mijn dag niet meer stuk. 

Samen wassen

Tante Anouk was net háár kind in bad aan het doen en Max zou wel even helpen. Vol overgave werd er gesopt, net zolang tot haar autootje weer glom als een spiegeltje. De auto was weer droog, Max drijfnat, tot op zijn hemd. Ja, ja, deze peuter draagt een hemd. Met een boxershort. Want rompertjes zijn voor baby's, pfff.  Nog wel even met een luier erin, maar wie ziet dat nou? Gelukkig is oma op alles voorbereid en kon Max zijn activiteiten  in de tuin verder vervolgen in een droog outfitje, afkomstig uit de kinderkamer.

De tuin is nu vijvervrij en zandvrij, want opa heeft drie kub zand en een kub aarde in de tuin verwerkt, zodat de zandbak verdwenen is, maar de twee plantenbakken met aarde ( zonder planten nog) voldoen nu ook prima om te "heien". ( hakken in zand of in dit geval aarde)

Onnavolgbare energie

De tuin bij opa en oma biedt  verder nog genoeg te ontdekken, zoals daar zijn: de schommel, de bakken aarde dus, de bezem, even vlug  een slokje water, de bezem, de schommel, de bolderkar, het speeltuintje, hee, daar loopt een hond, de bolderkar, een poes ( een mauw), even een  een toastje, oh, nee, alleen de brie, een slokje water, heien in de aarde, de bezem, kiekeboe/hallo! in de tuin, voetballen op het pleintje en dan eten. En dit alles op een holletje, in een looppasje, waardoor je telkens denkt dat zijn beentjes te snel gaan en hij zal vallen, maar het toch niet doet. Max beschikt over  een tomeloze energie, die aanstekelijk werkt, maar iedereen in ieder geval bezig houdt en aan het lachen maakt. En ondertussen ligt zijn babyzusje Tess heerlijk in de box te slapen en is de rust zelve.

Na het eten nog even naar het speeltuintje met dit kleine mannetje, tot het tijd werd om weer naar huis terug te keren. Hee,  wie reden ons tegemoet met de auto? Papa, mama en kleine baby Tess. Oh, oh, is het al zo laat? Max keek nog schuldiger dan ik.

 

Lijk ik dan echt zo veel op mijn moeder? Want zij flikte het ook om met baby Esther een "blokje om te gaan" met de kinderwagen en was vervolgens in geen velden of wegen te bekennen . "Ik kwam een bekende tegen". Mijn reden: "Max wilde nog spelen " klonk nog belachelijker.