Luxe_problemen

Dit blije toetje is een uitvergroot deel van een foto die ik je straks zal tonen.

Eerst even doorzagen over mijn probleem. Probleem is in dit geval een belachelijk woord, want het gaat over de luxe waarin we leven. Het probleem is het volgende: wat gaan we onze kleinzoon voor zijn eerste verjaardag geven? Als present voor zijn eerste verjaardag welteverstaan. Maar dat had je vast al begrepen, dat het om de keuze van een cadeau ging. En dit gaat het voor de rest van zijn bijgelovige leven zijn, een probleem, want hij is een dag voor de verjaardag van de goedheiligman jarig, die weer tegelijk jarig is met zijn papa.

( Zucht) Ja, geboorteplanning is geen sterk punt in onze familie, zoals je al gelezen had. Daarbij komt dat zowel papa als tante geen enkele beheersing hebben op het gebied van aankopen doen ten behoeve van Max. Iets leuks, leerzaams of schattigs gezien? Hup, bestellen! En aangezien tegenwoordig geldt: voor 9 uur besteld, gisteren in huis is de kans groot dat Max zijn leuke, leerzame of schattige iets de vorige week al had.

Had papa al een Formule 1 racewagen met Fred Flinstone-aandrijving voor Max gekocht, tante kan niet achterblijven natuurlijk en hoppa , daar is  daar voor Max een spierwitte Mercedes cabriolet met metalen velgen, compleet met vele extra's zoals lekvrije banden, muzikale assistentie, voorwielaandrijving en...energievrij rijden!!! Een auto met 1pp oftewel 1bk. Ja, daar hebben zelfs de ergste autofreaks nog nooit van gehoord.  1pp staat voor 1 puppypower ,  gelijk aan 1bk oftewel 1 babykracht. En ja, dat is scoren natuurlijk. Vandaar dat blije jongenskoppie.  Kijk hem glunderen. 

Tja,  tuurlijk geniet je mee als je hem hoort claxonneren en met zijn pootjes net bij de grond zijn autootje in beweging ziet brengen. Maar een dag later denk je, stik, wat moet je zo'n uk nou nog voor zijn verjaardag geven? Een rode Ferrari?  Of gaan we voor genderneutraal speelgoed en geven we hem een  babypop? Hier kom je als ouder met een bewust gekozen niet-sterotype rolverdeling nog mee weg in de familie, maar wat als de ouders dit een echt stom cadeau voor hun zoon vinden? Hoe hou je dan als grootouder nog vol dat dit ook voor jongetjes  leuk speelgoed is, net als de garage dat voor meisjes is.

 

Dan heb ik het alleen nog  maar over het verjaardagscadeau, maar wat gaat Sinterklaas straks verzinnen?