WK Florence, deel 3

Over precies een week sta ik op het podium in het Tuscany Hall Theatre in Florence om deel te nemen aan het wereldkampioenschap natural bodybuilding. Ik sta daar in ieder geval naast twee dames in de bikiniklasse 50+, ik zeg in ieder geval twee, want misschien zijn er meer deelneemsters. Bij minimaal drie atletes maken ze een aparte klasse op leeftijd, anders had ik tussen de 40-jarigen moeten staan. Ik ben dus blij met een 50+ klasse, al had ik liever een 60+ klasse gehad. We hadden daar nog maar een dame voor nodig gehad. Zijn wij de enige moedige dames in heel Nederland die het aandurven om naturel aan een wereldkampioenschap deel te nemen? Samen met Isabelle van Soest ( 61 jaar)vertegenwoordig ik ( 64 jaar en weer de oudste dame van het WK) INBA Nederland. 

Ik weet dat er een paar dames in Amerika zijn die 60+ zijn en wedstrijden doen, maar dan heb ik het over Amerika, hoe groot is dat wel niet? In Europa ken ik er geen een, helaas. Anders zou er op het Europese kampioenschap wel een 50+ klasse zijn, maar dat is nog nooit gebeurd, ook "helaas". En ja , dan ben ik misschien toch wel een bijzonder type, wat gevraagd wordt in talkshows op tv en voor interviews op de radio mag vertellen over het hoe en waarom. Kijk voor de lol even de laatste uitzending van BEAU terug.

Gisteren kwam de Nederlandse afvaardiging van de INBA bijeen voor een medische keuring, welke verplicht is voor deelname aan sportwedstrijden in Italië en om de laatste bespreking bij te wonen. Het team bestaat voornamelijk uit dames, bikini en figure, we nemen geen wellness- of angelsdames mee, dit keer. Alleen de oma's hebben wk-ervaring, voor de rest van de dames is het allemaal nieuw.  Twee mannen gaan mee, waarvan de een een nieuwkomer is en de ander een ouwe rot in het vak. Ga me niet vragen wat mijn verwachtingen zijn dit keer, want het niveau kan telkens verschillen, maar wordt wel elke keer beter. Maar als we met drie 50plussers staan word ik in ieder geval derde, wat leuker klinkt dan vierde, vijfde of laatste.

En nu, hoe gaat het met mij?

Ik word, zoals altijd in de laatste fase, heen en weer geslingerd. Soms denk ik, oh, dit ziet er niet eens slecht uit, en dan denk ik weer, waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen? Ik vind dat mijn shape sinds het NK niet veel veranderd is, maar als ik naar 2019 kijk enorm veel. Mijn huid is veel slapper en de huidconditie is veel minder geworden; ouderdom eist zijn tol, dat is duidelijk. Nog droger worden is op mijn leeftijd niet mooier, dus de 12,9% van de laatste meting is echt de limit. 

Wat mij betreft mag het wel weer achter de rug zijn , want vanaf de prep van het NK tot aan het WK duurt nu wel erg lang. En al heb ik comfortabel kunnen eten, ik houd toch altijd rekening met wat er onder die neus naar binnen gaat. Dat doe ik zonder wedstrijdvoorbereiding ook wel, maar nu ben ik me er dubbel van bewust en het is straks wel lekker om het even los te kunnen laten.

Nog even een update-fotootje van mijn shape voor de nieuwsgierigen onder jullie. Hier moet ik het straks mee doen.

Wordt vervolgd!