Wat is dat?

"Wat is dat?"vraagt Max als hij in de wonderkamer bij opa en oma is. "En wat is dat?" "En dat? Is dat van opa?" En hij wijst van het een naar het ander. Hier, in de garage, kijkt deze kleine 2,5 jarige man zijn ogen uit. De zaagmachine van opa, de boor, de werkschoenen, nog een zaagmachine, een waterpomptang, een baco, Max kent de hele inventaris. En bij elk bezoek aan deze snoepwinkel loopt hij verlekkerd rond en neemt alles in zich op.En als de garagedeur ook nog eens een aantal keer achter elkaar omhoog en omlaag mag is het feest compleet. Wat een fantastische kamer, wat boft opa toch!

En hebben we de garage gehad dan is de schuur aan de beurt. Maar aangezien de schuur op instorten staat mag hij daar niet meer zelfstandig  in vertoeven en moet er begeleiding mee. Zijn oom Stephan offert zich nogal eens op om Max alles aan te geven of te vertellen wat er allemaal hangt. Maar veelal weet Max dat zelf al. "Geef die bladblazer eens aan". Nee? Dan die heggenschaar? Maar zover krijgt hij zijn oom niet. De bezem, de hark, het schepje zijn okee, maar Max snapt dat er attributen zijn die van en voor opa zijn. 

En is het zomers weer dan mag Max de tuinslang bedienen om de plantjes te besproeien of om het terras schoon te spuiten. "Dan is opa blij, he oma ", roept hij verrukt als hij het gemorste zand uit zijn zandbak richting gras spuit. Zo is dat Max!