Road to Olympia, deel 6

Na het stukje over mijn gewonnen prijzen in bikini in de bijlage van het huis aan huiskrantje, wat  bij mij overigens niet in de bus valt vanwege NEE!NEE!! op mijn brievenbus, ben ik onder de radar uitgekomen. Een journalist in opleiding kwam op school langs om mijn geklets professioneel op band te zetten om er daarna een geschreven stuk van te brouwen. Hij had in ieder geval goed speurwerk verricht, want hoe kwam hij erbij dat ik op een school werk en dan nog waar? Zijn informanten mogen zich over hem verheugen; zij blijven anoniem als zijnde "via, via". Dondert niet. Het is uiteindelijk een leuk stuk geworden in de plaatselijke uitgave van een landelijke krant, het AD. De reacties na het plaatsen zijn enorm leuk. De mensen die het echt niks vinden bladeren natuurlijk snel door en denken, gek oud wijf, en die hoor ik niet. Dus het is best leuk om voor even een BD-er te zijn.

 Bikini = besteld, corset = ontvangen

De voorbereidingen gaan door en dan heb ik het niet over trainen en eten, want dat gaat altijd door, wedstrijd of niet, maar de bijkomende zaken. Zo moet er voor deze bijzondere wedstrijd  natuurlijk een nieuwe bikini aangeschaft worden. En niet bij Zalando of Shein, om maar wat te noemen. Die zijn goedkoop en jammer als ze niet goed passen, of je stuurt ze terug. Maar met iets op maat gemaakt gaat dat niet zo maar.  Een beetje tricky misschien om er zomaar één online te bestellen met zelfgenomen maten, maar als ik het goed gedaan heb komt er over een paar weken een pakketje uit Rusland met een prachtige bikini. Ik ben er in ieder geval weg van, maar dat is persoonlijk natuurlijk.

Gisteren kwam er al een pakketje , ook uit Rusland, met mijn nieuwe waisttrainer. Wasdah? Denk even aan de dames uit de Gouden eeuw met hun wespentailles en opgebonden borsten. De taille werd ingesnoerd door middel van een strak geregen corset waardoor er regelmatig een dame flauwviel en met vlugzout bijgebracht moest worden. Ik maak het nog gekker, want met dit loeistrakke lijfje, vastgezet met twee lagen klittenband, haal ik nog net adem en voer ik mijn trainingen uit. Vlugzout heb ik niet bij me, alleen vloeibaar magnesium voor mijn handen. Bodybuilders zijn echt gestoord, ja echt wel, hoor. Wat doen ze zichzelf toch allemaal aan?

Shockwave

Ook zijn de mitrailleurgeluiden weer te horen in het kamertje van fysiotherapeut Richard van Putten die zijn wapen tegen de cellulite weer op mij mag loslaten. De eerste behandeling zit er al op en ik ga tegen hem zeggen dat de boel wel opgevoerd mag worden, ik kan het hebben. Tegen de andere Richard (Bell, mijn online coach) zeg ik dat niet, dat doet hij gewoon uit zichzelf wel. Hoppa, weer een paar ons erbij en hoppa weer een paar calorieën eraf. Dank u, graag gedaan!

Vervanging, verlofaanvraag

Mijn vervanging op school is geregeld, een pak van mijn hart. Ik heb het maar zelf geregeld zodat ik weet aan wie ik mijn kleuters toevertrouw. En ik ben heel blij met mijn vervangster Fleur, die zomaar vanuit groep 7/8 mijn kindjes uit groep 1/2 onder haar hoede neemt. Fleur mag van mij , nog voor zij klaar is met haar opleiding, haar diploma al ontvangen. Op voorhand verdiend. En dan is er nog de verlofaanvraag. Nu ik weet wie er komt en dit kan melden bij mijn baas kan ik verzoeken om onbetaald verlof. Ja, onbetaald, want snipperdagen kennen wij in het onderwijs niet, dus dan maar hopen dat ze akkoord gaan met mijn vrije dagen zonder loon.

Over een andere zaak die mij nu bezighoudt vertel ik  later. 

Stay tuned!