Prep update NK 2022

Wat heb ik te melden? 

Voor mij mag het feest beginnen, want ik denk niet dat er nog veel valt te veranderen aan mijn lijf. Mijn thuiscoach en ik hebben de gegevens van de vetmetingen van vorig jaar naast die van dit jaar gelegd en wat blijkt? Ik kan net zo goed niet op dieet gaan, mijn voeding tracken en me uit de naad trainen, want het effect is hetzelfde. Snap jij het, dan snap ik het. Dat is op papier, hè. Maar ik voel wat anders, gelukkig. Ik voel dat mijn vetlaagje wel is afgenomen en ik voel dat mijn bolle buikje wel geslonken is, maar ik zie ook de wallen onder mijn ogen en klap om half tien om van de slaap. Dat laatste is eigenlijk al jaren zo, dus dat zullen we maar niet in relatie tot de wedstrijdvoorbereiding brengen. Gegevens en gevoel kloppen niet altijd; ze gaan niet altijd hand in hand. Net zoals de uitslagen van mijn bloed bij de laatste controle bij de internist weer een beter beeld lieten zien strookt niet met hoe ik me af en toe voel. En ook dat heeft niks met de wedstrijdvoorbereiding te maken, want ook voor die tijd speelde dit. 

De spiegel moet het werk doen, wordt er altijd gezegd. Nou, soms doet de spiegel uitstekend werk en dat komt omdat er dan een prima samenwerking met het licht is. Maar soms schrik ik me rot van de spiegel en vraag ik me af waarom ik mezelf kwel door dit akelige beeld als waarheid voor de komende wedstrijd aan te nemen. Als ik op het podium in rot licht sta, staan mijn medestanders dat ook, dus moet dat voor de competitie niks uitmaken. Tenzij er van die dames met gladgestreken lichamen opduiken, net vijftig geworden, bloedmooi en gespierd door het vele jaren actief zijn in de fitnesswereld. 

En ik kan mezelf wel voorhouden dat deze wedstrijd een wedstrijd met mijzelf is, maar dat is natuurlijk voor een deel maar waar, want anders zou ik niet op het podium te hoeven staan. Maar zonder het podium  zou ik nooit de motivatie hebben om er volledig voor te gaan. Het doel maakt het mogelijk.

Voor wie nieuwsgierig is naar de cijfertjes weer even dit: 64 en een half jaar( haha), 1.65m lang( iemand vroeg hier naar) 50,6kg, taille 63cm( waisttrainer of niet, maakt geen donder uit, hoor) 1925kcal ( heerlijk veel nog eigenlijk, elke dag chocola en ijs als toetje) 6x per week trainen, zonder cardio( maar ik fiets wel naar mijn werk, is ook cardio eigenlijk, toch?)en...... nog maar twee weken te gaan.

Dewedstrijd-tanning is ook geregeld, al ben ik wel aan het zelf-tannen voor een evenement voor volgende week. Daarover zal ik volgende week meer melden.

Tot volgende week!