Het jaar is bijna om

Eind november 2016. De babykamer is klaar, de kleertjes gewassen , de laatste controle bij de verloskundige achter de rug , het huis schoon, beschuit en blauwe muisjes in huis, het kaartje  ontworpen,  de boodschappen gedaan. De baby kan elk moment komen. Een jongetje, dat was overduidelijk op de echo's te zien. Ralph had de weken ervoor gewerkt aan een fantastische boekenplank in de vorm van een propellorvliegtuig voor in de babykamer.  Een echte jongenskamer dus..

De spanning loopt nu met de dag op. En als de uitgerekende dag voorbij gaat zonder een enkele wee wordt Yvonne van relaxed zwanger naar spannend zwanger tot ongeduldig zwanger.  De baby zit prima waar hij zit en blijft lekker zitten tot  de a.s. mama het zat wordt en hem eens vermanend toespreekt dat ze er zo geen zin meer in heeft! Dus baby, kom nou eindelijk maar eens ,hoor!

 

De rest weet je en zo niet, lees dan het eerste blogje maar. 

En nu is het jaar bijna om. Max wordt over een week 1 jaar. Na de geboorte is de eerste verjaardag een bijzondere gebeurtenis. Het jaar waarop mensen een fysiologische achterstand op de dieren hebben is om. En het klopt : Max eet en drinkt zelf en loopt. 

 

En wat een bijzonder jaar was het. Ik weet zeker dat het vanaf nu ook alleen nog maar leuker gaat worden. Volgende week gaan we dit  afgelopen jaar vieren. Natuurlijk gaat dit gepaard met veel cadeautjes. En natuurlijk beseft Max dit nog helemaal niet en zal het hem een worst wezen of je nou met een duur mooi cadeau aankomt of hem een oude pan en pollepel geeft. Waarschijnlijk is het laatste favoriet net zoals ik voorspel dat het vele pakpapier hem dikke pret zal bezorgen.

 Maar opa en oma willen natuurlijk niet de geschiedenis ingaan als de grootouders die met een pan en pollepel aan kwamen zetten op de eerste verjaardag van hun eerste kleinkind. Maar we letten in ieder geval wel op de veiligheid, hè.  Dus we komen met een stevig en veilig cadeau. Uh???

De juiste beschermingsmiddelen? Geen rem? Niet aan het verkeer deelnemen? Betekent dit nou serieus dat we Max een helm bij zijn loopfietsje cadeau moeten doen? De rem, de rem, waar zit de rem als hij door de kamer racet.  Wie bedenkt zo'n tekst op een loopfietsje? Zullen er nou werkelijk mensen zijn die bij het in elkaar schroeven van dit speelgoed een boze brief naar de fabrikant sturen, omdat ze de rem zijn vergeten mee te leveren?

Aan het verkeer deelnemen? Zo'n  pukkie rijdt zo onder een beetje hoge suv door. Dus daar wel even opletten, ja, als je samen gaat fietsen. 

Maar in huis kan het druk worden ,als er vriendjes komen spelen ,met al dat rijdend materieel. Tijd om plaats te maken in huis, tijd om de box op te ruimen (?) Dat gaat toch een overbodige sta-in-de-weg worden, aangezien Max alles gebruikt om op te klimmen.

Zo is zijn slaapkamer onlangs verbouwd om hem bij het lichtknopje weg te houden, maar daar heeft hij zelf al iets op gevonden. Het bekende Ikea krukje!  En floep : licht aan , en floep: licht uit! Dus je snapt dat het ook niet lang meer duurt of dit kleine aapje klimt de box uit.

Het " handenbindersjaar" kan beginnen!