Mannenspeelgoed

Het is voorjaar, en nu echt, want de klok staat ook weer in de zomerstand. Of is dat de gewone stand? Nee, dat is de wintertijd, toch? Nog een paar jaar en dan hebben we geen last meer van deze uurwisselingen.

Het is voorjaar en dan krijgen de mannen de kriebels. En dan niet eens aangestoken door vrouwen, nee helemaal uit hun zelf. Ik heb het over mannen en hun tuingereedschap. 

De hogedrukspuit

Als de zon gaat schijnen en de temperatuur gaat stijgen  en je denkt, ha, lekker, we kunnen in de tuin zitten, dan komt het!

Of de ene hogedrukspuit de andere uitlokt weet ik niet, want het geluid is onmiskenbaar, maar dan begint het bij mannen te kriebelen. En ik weet niet hoe het met de andere vrouwen gesteld is, maar ik zet mijn man niet aan het "hogedrukspuiten".  Er knapt iets vreselijk op na zo'n spuitbeurt ( je terras), maar verder is het een zootje. Alles zit onder de groene troep. En bovendien kan je op dat moment ook beter binnen blijven, vanwege de troep én de herrie.

De bladblazer

Dan is er  nog zo'n mannenattribuut: de bladblazer. Tevens bladzuiger, wat wel zo handig is na het snoeien van struiken en dergelijke of als je enorm veel bladval hebt. Wat eigenlijk gewoon goed is voor je tuin, maar wel slordig staat en hup dan is daar de bladzuiger! Waarom zou je nog blazen , vraag je je af. Geen idee, gewoon omdat het kan en leuk is, denk ik. Ik zie weinig vrouwen de tuin te lijf gaan met een bladblazer/zuiger, dus ik vind dit ook echt een mannending.

De heggenschaar

Ja, hier moet ik even bij vertellen dat ik weleens heb staan kijken naar het snel en makkelijk snoeien van de struiken met zo'n heggenschaar. Zo'n gevaarlijk apparaat met scherpe tanden die razendsnel je blaadjes en kleine takjes afbijt. Zo'n stoer geval wat je met twee handen dient te bedienen, omdat er een beveiliging opzit. Zaag je je hand eraf, dan stopt hij onmiddellijk, want je moet hem met twee handen vasthouden. Omdat mij dit wel zo lekker leek een keer te doen, zo'n struikje kortwieken, heb ik op een dag dat mijn man er niet was de heggenschaar gepakt. Dit moet je echt doen wanneer je man er niet is, want je wil geen commentaar en je wil het zelf doen , beide zijn niet mogelijk met een man in de buurt.

En jongens, het ging lekker. ik kon gewoon een bolletje snoeien van een struikje laag bij de grond. Dan zou die grote struik mij ook wel lukken. Keukentrapje gepakt, klimmen maar en snoeien!!! Ik begon een beetje het mannengevoel te krijgen tot op een bepaald moment de schaar het voor gezien hield. Had ik te hard aan het snoer gerukt en was de stekker eruit?

Trapje af, even checken, nee, stekker zat er nog in. Had ik mijn beide handen nog? Ja, dat was het dus ook niet.  En dan ben je ook blij dat je zo'n klusje doet zonder een man in de buurt, want wat bleek? In mijn enthousiasme had ik tezamen met de takken ook het snoer gesnoeid. Wat doe je dan? Je ruimt het boeltje snel op en biecht 's avonds je zonden op.

Het is duidelijk, de heggenschaar is voor mannen!