Dreumes-dametje

Deze week vierde deze kleine dame voor de derde keer haar eerste verjaardag. Alle goede dingen gaan in drieën, dus verjaardagen dan ook maar. Het kleinste feestje was op de dag van geboorteherdenking zelf. Tante Anouk, ome Stephan en oma hadden maling aan de uitnodiging voor het grote feest en kwamen gewoon al op de pre-party met cadeau en al. En al had oma gebak afgezworen ( met nog maar 9 weken tot aan de wedstrijd) voor deze gelegenheid liet ze zich het ministukje heel goed smaken( toch nog zeker ruimschoots 9 weken, dus...).

Max was ontzettend blij met de cadeautjes en Tess met het pakpapier. Bijdehante broer: "Zal ik even helpen, Tess?". En voor zij zich tot het pakje kon richten had behulpzame en stiknieuwsgierige grote broer het papier er al afgescheurd. "Max, de cadeautjes zijn voor Tess, he".  "Hier Tess, voor jou". En vervolgens gooide Tess het cadeau met een zwaai door de kamer; weg ermee! Het prachtige  hobbelpaard werd argwanend bekeken en zorgvuldig gemeden nadat bleek dat het witte beest kon hinniken en galopgeluiden maakte. Max maakte van  deze gelegenheid meteen gebruik door het paard flink in te rijden. Zo die was voorlopig van hem! Flink laten hinniken dan bleef zijn zus wel uit de buurt.

 

 

Op het grote feest was het een drukte van jewelste. Mama had alle peuters, dreumesjes en baby's met hun aanhang , zoals ouders, uitgenodigd en dat gaf een boel gezelligheid en vereiste veel vaardigheid om je nek niet te breken over het rondkruipend spul en de resten van de speelgoedbom die ontploft was en her en der over de vloer verspreid lag. Intertoys en Bart Smit waren er niks bij. Wat een zegen was het dat de hele mikmak zich buiten kon afspelen, want het was uitzonderlijk lekker septemberweer.

Kindjes van 1 jaar hebben meer besef van de wereld om hun heen dan wij denken, want toen de taart met één kaarsje buiten gebracht werd en het gezelschap moeders, oma's en tantes ( vaders, ooms en opa's doen nooit uit volle borst mee) uit volle borst dus begon te zingen kroop de kleine kersverse jarige helemaal weg in haar mama. Niet alleen volwassenen worden ongemakkelijk van veel aandacht. 

Er waren heel veel pakjes om open te scheuren en veel van die inhouden weg te slingeren. Nogmaals, wat moest ze ermee?

En dan was daar nog feestje nummer drie. De verjaardag die ze met haar vriendjes en vriendinnetjes op het dagverblijf mocht vieren. Zo, zal Tess gedacht hebben, en dan gaan we nu weer lekker verder met oefenen zoals het klimmen op het trapje van de glijbaan en je dan in een onbewaakt ogenblik door je broer naar beneden laten duwen, heerlijk! En wat nu ook een leuk spelletje is  is het tussen papa en mama heen en weer lopen( losse handen!) en je dan in hun armen laten vallen, heerlijk. En ook gewoon weer zelf uitmaken wat ik wil eten, gewoon niet veel, maar wel wat ik lekker vind, heerlijk! En wat ze me voorschotelen wat ik niet wil eten gewoon met een zwaai door de kamer smijten, heerlijk! En lekker samenspannen met mijn grote broer, heerlijk!

Bye, bye baby Tess! Hallo dreumesdametje!