"Bakken met Willie"

 Bakboek

Het kookboek over baksels wat ik ga uitgeven wordt het meest unieke en simpelste bakboek dat er bestaat. Het enige wat je zeker nodig zult hebben is een oventje en een bakvorm en wat kleine vormpjes. Een lepel heb je vast wel liggen in de keukenla en een garde kan ook van pas komen.

Het bakboek is volkomen gepersonaliseerd. Dat wil zeggen : voor iedereen te gebruiken en de recepten maken zichzelf  persoonlijk doordat er geen hoeveelheden aangegeven staan . Eigenlijk is het boek niet geschikt  voor IEDEREEN, want de echte bakfanaten hebben hier niks aan, die zijn te kritisch en te pietluttig. En dat is iets wat je absoluut niet moet zijn. Het is een boek voor de losbollen onder de bakkers, zullen we maar zeggen. Voor fijnproevers is het zeker niets, je moet  wat derde wereld-smaakpapillen bezitten om deze recepten op waarde te kunnen schatten. Je moet wel  beschikken over een  alles wat- ik- naar- binnen- kan- werken-eetpotentie, zonder te zeuren over een vleugje van dit of van dat.

De recepten zijn zodanig uit de losse hand dat de verrassing zit in het feit dat je bij hetzelfde recept toch steeds weer een andere uitkomst kan krijgen. Hoe leuk is dat!

  

Om een tipje van de sluier op te lichten zodat je ongeveer( maar nooit zeker) kan weten wat je kan verwachten is hier voor jullie alvast één van mijn lievelingsbaksels. Een echte sportkoek , boordevol proteïne( als jij dat wilt).

Havermoutkoekjes voor sporters

Benodigdheden: een bakje of kommetje( of een pan, maakt niks uit)

                              een lepel ( soepformaat is het handigste, eilepeltje knoeit teveel)

                              bakblik/ bakblikjes( voor het teveel

                              aan beslag)

                              oven( geen magnetron, dan wordt het niks)

Ingrediënten:      havermout( niet te grof, of als je dat wel lekker vindt, dan wel)

                             rozijnen ( ik zou zeggen , de goedkoopste)

                             caseïne whey (kies jouw favoriete smaak)

                             ei ( bruin of wit, wat jij wilt)

                             water( gewoon uit de kraan)

Mengen, bakken en smullen!

Gooi wat havermout en rozijnen in een kom. Doe er een hoeveelheid water bij. Caseïne whey roer je met een lepel door de havermout en de rozijnen. Is het te waterig, doe er dan wat havermout bij. Is het te dik, doe er dan wat water bij. Roer vervolgens het ei door de massa. Goed mengen en dan in de vormen doen. Hou je beslag over? Doe de rest dan in de kleinere vormen. Dit worden de koeken die exclusief voor de bakker zijn, haha.

Schuif de vormen in de oven. Voorverwarmd of niet, dat maakt niet uit. Dan staan ze er gewoon wat langer in.

Zijn ze gaar? Dan laat je ze even afkoelen voor je ze gaat proeven, want echt hoor, de binnenkant is altijd loeiheet!

Ondertussen zet je vast thee. Als thee  en koekjes op tongtemperatuur zijn dan is het smullen geblazen. 

 

Denk je nu toch , hoe zit het met de hoeveelheden, de grammen, de milliliters? Dat is nou het mooie en het verrassende van deze recepten; hier hoef je je gewoon geen zorgen om te maken, want hier gaat het nou juist om. Je baksels smaken telkens anders en is het elke keer weer een verrassing of je jezelf een snoeperd vindt of dat je denkt, nou dat was een gezonde hap havermout.

Wat ikzelf als bijkomstig voordeel vind is dat iedereen zo verrast is en  dat ze zo moeten wennen aan deze vernieuwende recepten dat de meeste koekjes voor mij over blijven. 

Veel bakplezier en eet smakelijk!