Onthoud deze naam

Mijn naam is Max, Max van Strien

. En ik ben dol op auto's. Nee, ik zeg het verkeerd, ik ben gek op alles wat wielen heeft. Dat begon al met mijn kinderwagen en daarna mijn buggy .Lag ik daarin dan was het wel saai, ik zag niks, maar gingen ze rijden, jongens, heerlijk was dat. Dan kon ik zo in slaap vallen, zo relaxed werd ik daarvan.

Mijn Mercedes en ik

  Ik ben ook dol op mijn Mercedes en mijn loopfiets. Het boodschappenwagentje en het kleine wagentje wat ik zelf kan duwen. Het rolkoffertje van oma, de fiets van mama en de fiets van oma, mijn minimotor. Ik smul van  mijn boeken over grote auto's, tractoren en bulldozers. Ik ben wild van papa's motor natuurlijk, en de auto van papa en mama. Als ik daar in zit kan ik ook  slapen, heerlijk. En wat dacht je van opa's auto's? De werkbus en zijn andere auto.  En die van tante Marcella en die van ome Stephan, of was ie nou van tante Anouk of van ome Alex? 

De auto van opa en ik

Natuurlijk gaat het nog jaren duren voor ik zelf mag rijden buiten in mijn eigen grote Mercedes , maar als je Max heet moet je jong beginnen. Dat betekent dat ik af en toe even achter het stuur kruip en even alles check, het stuur ( draait het nog een beetje), de knopjes op het dashboard ( geen idee waar ze voor zijn, maar ik test ze toch even uit voor de zekerheid) en de versnellingspook ( ik kan er net bij) de pedalen ( oh, help ik glijd van de stoel af, nog even doorgroeien dan maar). 

IK sta vandaag bij opa's bus en oma vraagt of ik er in wil zitten. Ja, wat dacht je nou, oma, TUURLIJK!

Ga het maar aan opa vragen, zegt ze dan. Verdikkie, kan jij dat niet even doen met al je woorden. Ga maar vragen aan opa, zegt ze nog eens en dus ren ik op mijn korte beentjes terug naar de achtertuin en probeer opa duidelijk te maken dat hij mee moet komen.  "Wawah! Oo-pa! Wawah!" Ja, hij snapt het en loopt met me mee. Yes! Ik mag in de bus achter het stuur zitten. Oo-pa! Je moet de deur dicht doen, ik doe het wel allemaal alleen. Of nee, kom maar naast me zitten, mag je met mij mee rijden.

Opa vindt het ook wel leuk en ik mag ook nog eens in zijn andere auto rijden, nou ja, zo lijkt het, want we staan gewoon stil natuurlijk. Ik check zijn auto ook meteen even , nu ik er toch in zit. Alles doet het.

Mijn papa's auto en ik

Maar dan gaan we naar huis en krijg ik van mijn vader een supercadeau; een ritje achter het stuur op schoot bij papa

.Mijn dag kan niet stuk! Iedereen zal hem wel een onverantwoorde vader vinden, maar mijn papa is de beste papa die er is. Hij snapt mij volkomen.