Roll over

Zoals met alles met die kleintjes volg je ze op de voet, elk lachje, de nieuwe hapjes, hoe ze slapen, hoe ze spelen en elke nieuwe ontwikkeling wordt vastgelegd en gedeeld. Zo ook met Tess. Tess is een rustige baby, tevreden en gemakkelijk. Leg je haar in de box, dan vermaakt ze zich prima. Er ligt speelgoed om op te kluiven en een mobile om tegenaan te slaan en zelfs met haar voeten kan ze muziek maken door te trappen tegen een babypiano. Hoe leuk kan je het hebben.

Oefenen en nog eens oefenen

Maar af en toe wil je de wereld ook weleens van een andere kant bekijken en dus probeerde ze zich om te rollen van rug naar buik. Wanneer het haar bijna lukte, maar toch net nog niet, was daar altijd wel iemand om haar dat laatste zetje te geven zodat ze wel op haar buik lag. Maar deze krachttoer kon natuurlijk niet op haar naam geschreven worden, want de 100m sprint win je ook niet echt als je een duw in je rug krijgt.

 

Dagenlang was ze aan het oefenen en telkens zat er een arm in de weg die haar de doordraai bemoeilijkte.  Zelfs onze aanmoedigingen mochten niet baten : Kom op, Tess, Je kan het!".

 

En dan ineens, je hebt het niet door, je bent met iets anders bezig, je kijkt naar de box......en dan is het gewoon gebeurd! Dan heeft ze zich opeens op eigen kracht omgerold. En daarna nog eens. En later nog een keer. En dan is het een leuk spelletje geworden. Dit leuke omrollen van Tess betekende wel dat haar bakerdoek nu verleden tijd zou zijn. 

En dat was even wennen.

Lig je eerst als een rolmops in bed , met slechts één vrije arm. Nu lig je als in een vrije val, met armen en benen die alle kanten op kunnen bewegen, en dat voelt best vreemd. Bij elk slaapje werd Tess na een uurtje al weer wakker. Ook op de avond dat papa en mama een avondje uit waren en tante Anouk oppaste. Maar Anouk vond dat helemaal niet erg en had al eerder uit dat vaatje getapt toen Max klein was en kreeg de kleine nachtbraker weer in slaap.

En als het dan nog een paar keer gebeurt dat Tess haar ogen na een uurtje weer opendoet grijpt papa in. "Wil jij niet slapen? Slapen zal je!". 

En ja, Tess is nu aan haar slaapzak gewend en droomt hier ook heerlijk in en mag het zelfs op haar buik doen, als ze zin heeft.