Renovatie

Als oude  dingen worden opgeknapt spreek je van renovatie. Aangezien ik als een "oud ding" mag worden beschouwd wil ik het woord bouwen niet in de mond nemen.Ik ga niet bouwen, ik ga renoveren.

Bouwen in bodybuildingtaal betekent dat je spiermassa gaat aanmaken. Dat soort van bouwen is bij mij al een jarenlang project wat maar niet erg vordert. Of het nou komt doordat de levering van bouwmateriaal gestremd is of omdat de arbeidskracht op een te laag pitje heeft gestaan, ik weet het niet. Misschien wel een combinatie van beide factoren.

Renoveren dus. De start van de renovatie , na het besluit om het NK 2020 te annuleren, verliep matigjes vanwege corona. Lukt iets hedentendage niet kun je altijd de schuld aan corona geven. De wil en het doorzettingsvermogen waren er wel, maar de elastieken waren mij zat, of ik de elastieken, dat kan ook.

Maar nu is er materiaal gekomen waar je U tegen zegt en kan ik corona niet meer als argument gebruiken.Mijn multi-multi-trainingsmachine is fantastisch.  De renovatie kan nu echt  goed van start. Je ziet mijn billen en hamstrings bij wijze van spreken al groeien voor ik iets heb aangeraakt. 

Mijn beide coaches vervullen nu de taak van aannemer en opzichter en ik ben de uitvoerder, zullen we maar zeggen. De renovatie is twee weken  terug  van start gegaan en we hopen het eindresultaat eind april opgeleverd te krijgen. De datum van definitief opleveren ligt vast, maar misschien is de zaak al eerder gereed. De INBA heeft de datum  van 24 april vastgesteld waarop het NK 2021 zal plaatsvinden.

Als alles volgens plan verloopt zal het resultaat volgend jaar april nog beter moeten zijn dan in november 2019.  Een mission (im-) possible? Er kunnen nu weer oorzaken van stremming optreden  natuurlijk, maar daar gaan we nu extra goed op letten. Zoals de aanvoer van bouwstoffen, de rusttijden en het opvoeren van de arbeid. De oorzaken die de boel kunnen verknallen zijn de ziekmakers in mijn lijf . In hoeverre houden zij zich een beetje gedeisd?  Houdt het miltlymfoom  zich koest?En is dat het eigenlijk wel wat ik heb, want ik ben al van status veranderd van leukemiepatient in lymfeklierkankerpatient met een miltlymfoom, maar misschien is het bij nader onderzoek straks toch weer iets anders wat ook niet leuk is. 

Even in gewone mensentaal: ik moet goed! eten, dat wil zeggen, niet onder mijn aangegeven calorieëngetal en goed opletten dat ik voldoende eiwitten en vetten naar binnen werk. Veel eten is nooit goed gegaan, ook niet toen mijn milt nog zijn oude maat had en nog niet twee keer zoveel ruimte in beslag nam, maar verdeeld over de dag in kleinere porties moet lukken. Ik moet zorgen voor voldoende rust en voldoende slaap, twee zaken die het ook nooit goed hebben gedaan bij mij. Altijd bezig willen blijven en slaap, wat is dat? En natuurlijk de trainingen volgens schema blijven uitvoeren, niet meer en niet minder. 

Gaan we de deadline halen? Natuurlijk!

 

Petje af? Doe nog maar even niet....