Pre Kerst

Op de eerste dag van mijn kerstvakantie heb ik voor mijn gevoel de kerstdagen al afgesloten terwijl ze nog moeten beginnen. Op school is het na Sinterklaas 1 dag afkicken en dan hop staat de kerstboom er al en gaan we over op het Kerstrepertoire, en dat nu de Sintliedjes er eindelijk goed inzitten. Dondert niet: Jingle bells it is!

Vrede op aarde

En ondanks alle niet-maar-anders-gelovigen bij ons op school staat Het kindje Jezus centraal. Compleet met zijn papa en mama in een stalletje in de klas. En ik hamer op de kerstgedachte van de vrede. Zou aan moeten slaan bij de kinderen uit de oorlogsgebieden, maar deze voor hen ook drukke dagen brengen een bepaald niet vredelievend gedrag met zich mee. Ik heb ze "zen" geprobeerd te maken door zachtjes te praten en daarbij heel spiritueel te kijken en de woorden " senseo senseo" uitsprekend.  Ja, daar trapten ze even in. Maar als de herrie weer oplaaide en er een meelevende kleuter hard door de klas SENSEO! riep,  sloeg dat spirituele natuurlijk helemaal nergens meer op.

Maar goed, Kerst is achter de rug en het moet nog beginnen. En elk jaar gaat het al zo en elk jaar trap ik in die zelfde valkuil van het te laat zijn met inkopen doen. Online kopen vind ik een risico. Voor hetzelfde geld zit je met te laat ( door de megadrukte bij de pakketbezorging van tegenwoordig)- bezorgde , mosterd-na-de-maaltijd-presentjes.

 

Voorlopig geniet ik vandaag, op mijn eerste vrije vakantiedag van het samenzijn met het allerliefste Kerstmannetje dat er bestaat.

En er is nog een weekend met winkels die open zijn en waar het waarschijnlijk idioot druk is ( adrenalinemomentje voor mij, grrrrr), maar dat is dan niet anders. Had ik maar in de herfstvakantie mijn kerstinkopen moeten doen.

 

Kerst gaat in ieder geval gezellig worden, met op 2e kerstdag een herhaling van de 1e , omdat onze Spaanse dochter dan komt. Jippie! Alle kinderen weer compleet, helaas niet allemaal op dezelfde dag, maar dat laat zich lastig plannen met allerhande schoonfamilie . Onze vrolijke Griekse schoonzoon gaat de gasten in het restaurant waar hij werkt verwennen en op een kennismaking met onze Franse schoonzoon wachten we nog. Dus van een complete club kan ik nog niet spreken, maar ik hoop dat dat in 2018 een keer verwezenlijkend wordt. Mooie wens voor het nieuwe jaar, lijkt me.