Powergran 

Op 4 december 2016 gaat  's middags de telefoon, mijn telefoon welteverstaan. Mijn mobiele telefoon die nooit gaat, omdat ik nooit gebeld wordt. Of hij gaat wel, maar ik hoor hem niet. Maar nu ben ik al een week alert, want onze kleinzoon kan elk moment geboren worden.  Ik zie dat het Ralph is en voor ik mijn naam kan noemen ( ik ben nog van de generatie die zijn naam noemt als hij opneemt) zegt hij :"Hee Willie, je bent oma geworden!".  Wat geweldig om te horen! Al klinkt het wel heel erg of het over iemand anders gaat.

Dit gaat mijn nieuwe titel worden voor mijn kleinkind: oma. En dat maakt dat ik vanaf dat moment voor de rest van mijn leven met een opa getrouwd ben.  Oma en opa, wat onwennig zeg.

 

Maximilian, 4 december 2016

 

 Maximilian, onze kleinzoon, is heel  eigenzinnig ter wereld gekomen, als sterrenkijkertje.  Hij heeft eerst zijn ouders een week laten wachten op zijn komst en het vervolgens zijn mama niet al te makkelijk gemaakt.  Maar dat is je vergeven en ook snel vergeten, hoor en  wat zijn we allemaal blij dat je er bent, klein lief kereltje.

Ik mocht mijzelf al moeder van een groot gezin noemen ; drie dochters en twee zonen, waarvan de jongste zoon vrijwel direct na zijn geboorte overleed. Ik weet  dus als geen ander hoe bijzonder het is als je een gezond kindje in je armen kunt houden en ben daarom dolblij voor mijn dochter en schoonzoon dat deze pittige bevalling tot een goed einde is gekomen.

Oma...ja, dat ben ik nu  dus. Zo, wat denk je,  vanaf nu mogen de rimpels blijven, de borsten hangen en het tandvlees opkruipen?    HELL NO!  Deze granny wordt een powergran! 

Tess, 12 september 2018

 

Stan, 20 februari 2019