Granny did it

Bijna een week geleden stond ik op het podium in het Isalatheater in Capelle.

Ik deed mee aan een bikini fitness contest,  de Isalacup. Als oudste deelneemster , en als enige in de masterklasse, heb ik mogen tonen hoe je je lichaam kunt bouwen door middel van hard trainen en goede voeding. Omdat ik de enige was in mijn klasse heb ik de beker voor mijn gevoel min of meer cadeau gekregen en ben ik plots gekwalificeerd om B wedstrijden te gaan doen. Iets wat ik nooit geambieerd heb. Ik heb niet de shape ( nog niet, althans) om me te meten met andere B atleten.  Ik heb nog teveel verbeterpunten. Maar mijn beide coaches vinden dat ik de kans moet grijpen en dus sta ik over een week weer op de planken, maar dan tussen andere , jongere dames en in een ander theater. Volgens mijn coach vervul ik een voorbeeldrol en ik heb inderdaad heel veel respects gekregen,  dus om mijn fans niet teleur te stellen... Dit is een van mijn passies  en het eerste deel van de naam powergran behoort daartoe. 

Passie voor baby Max

Maar ik heb nog een passie en daar hoort het tweede deel van powergran bij. En er hoort een heel klein mannetje bij. Een klein mannetje, waarvan ik nooit kon vermoeden dat hij zo'n impact op me zou hebben. Ik heb vier kinderen , maar het beleven van een kleikind gaat met een geheel andere bewustwording gepaard. Elk lachje, elke kleine ontwikkelingsvooruitgang beleef ik zoveel anders als toen mijn scheetjes klein waren.

Max lacht, blaast belletjes en steekt zijn tong uit naar me als ik hem toespreek.  Maar van hem kan ik het hebben.  We kletsen samen wat af. Nou ja, in babytaal dan. Maar hij begrijpt me, want hij geeft antwoord. We maken grapjes die alleen wij tweeën begrijpen. Ik bijt in zijn vingertjes en hij lacht met geluid. Hij krijgt nog net niet de slappe lach, maar het spelletje kan eindeloos doorgaan. Ik kus zijn blote beentjes en hij spartelt van de pret.

Onder het wandelen blijven we elkaar verliefd aankijken.  Je bent dan ook de knapste baby van bijna 4 maanden oud in heel Dubbeldam, wat zeg ik, van heel Dordt, zoals je erbij zit in je wandelwagen met je stoere batmancap op. 

Het is jammer dat de vrijdag zo snel voorbij gaat, maar volgende week is er weer een vrijdag!