Update prep NK 2022

Nog minder dan negen weken te gaan voor het zover is. Het is zo goed als zeker dat het NK 2022 van de INBA dit jaar doorgaat. Eigenlijk heb ik in deze fase van de voorbereiding niet zo heel veel te melden. Mijn thuiscoach Peter vindt het niet nodig om mijn vetjes elke week te meten, dus daar kan ik ook niets over vertellen. De reden dat hij niet meet in deze fase van de voorbereiding is gewoon omdat hij mij goed kent. Denkt hij. Hij denkt dat ik nerveus wordt wanneer blijkt dat er niets gebeurt, dat ik stilsta in het proces van vetverliezen. Nou ja, dat klopt wel, eigenlijk, maar bij de vorige meting was ik zelfs iets omhoog gegaan en ik was de kalmte zelve. Hoe dat toch zo maar was? Naast de vierpuntsmeting, waar een percentage uit komt rollen, meten we ook mijn taille en de dikte van mij huid op bovenbeen en buik. Dit wordt genoteerd, maar telt niet mee in de uiteindelijke procenten die het vetpercentage aangeven. 

Zo zat ik bij de laatste meting op 14,5%, maar was mijn buik met 2,2 mm geslonken en mat mijn taille 2cm minder.  Mijn gewicht is lichtjes aan het zakken, maar dat boeit eigenlijk niet zo, want wanneer je een dag meer drinkt zit er zo weer wat bij. hier laat ik me dus niet meer door uit het veld slaan. 

Dat mijn buik minder chubby is is ook goed te voelen. Een bijkomend nadeel is dat met het minder vol zijn mijn huid niet meer meegeeft zoals het wel doet als je dertig jaar jonger bent. Was die huid net lekker gewend aan het volle vet en vocht, bij het inkrimpen zet hij zijn hakken in het zand en denkt, zoek het lekker uit jij, ik geef geen centimeter mee en hij wordt zo slap als een vaatdoek. Mijn online-coach denkt dat hij met het laadproces wat volgt op het cutten dat dat wel goed komt, maar ik geloof er niet in. Mijn thuiscoach denkt dat ik vertrouwen moet hebben en het nou eindelijk eens moet gaan durven om volop te laden, net zoals ik doe na een wedstrijd. Dat laat ik het los en geniet van een pizza met een glas wijn en kijk wat er dan gebeurt: dan sta ik er nog beter bij dan op de wedstrijd zelf. 

 

Maar voorlopig ga ik nog even op de rem met mijn toch nog wel aardige calorie-aantal van 1965kcal. Er is zelfs ruimte voor een ijsje, een klein stukje gebak op de verjaardag van mijn kleinzoon en een stuk chocola zo nu en dan. Dit weekend vieren we de verjaardag van mijn maatje/hubby/thuiscoach Peter, maar daarna is het even rustig met de uitspattingen. En het beschuitje met blauwe muisjes wat zeer binnenkort gepresenteerd gaat worden ga ik me zeker niet ontzeggen. Zoals mijn online-coach Richard zegt: het is een hobby, hoor. En dat is het. De leuke dingen van het leven gaan door en ik moet zeggen dat het best goed te combineren valt.

Volgende keer meer cijfers en de beloofde shape-foto in bikin. Dan zullen we eens zien hoe het er met dat slappe vel bijstaat.

Wordt vervolgd.