NK INBA 2023, deel 7

Het is nog iets meer dan twee weken tot aan het NK en af en toe bekruipt me een gevoel van nervositeit. Een gebruikelijk gevoel van wedstrijdspanning met de bijbehorende twijfel. Geen aandacht aan schenken, hou ik mezelf voor. Je doet dit niet voor de eerste keer, dus maak jezelf niet gek, zeg ik tegen mezelf. Mijn man zegt het zo vaak, maar het moet eerst tien keer gezegd zijn wil het binnenkomen bij mij. Maar goed, dat is bijkomend geleuter.

Hoe gaat het? Nou, eigenlijk wel goed. De week Barcelona bij mijn dochter en haar vriend was heerlijk. We hebben ontzettend veel gelopen en geklommen. We hebben lekker gegeten en genoten van het weerzien van elkaar. Toen ik in het vliegtuig terug zat kreeg ik weer zo'n naar gevoel over me; het achterlaten van je kind in een ander land, ver van ons. En zij en haar jongste zusje zitten ver...

Het weekje was heerlijk en ik was natuurlijk razend benieuwd of ik nu extra hard aan de bak moest om eventuele schade te herstellen. We hadden twee keer in een sportschool getraind en ontzettend veel "cardio" gedaan, iets wat ik normaal niet veel doe. Maar mijn gewicht was zelfs iets gezakt, mijn vetpercentage hetzelfde, dus ik kon gewoon op de oude voet verder.

Poseren was een weekje stil blijven staan en dat moest ik weer oppakken. Na het gesprek met Richard, waarbij we tot de conclusie kwamen dat mijn vetjes nog wat omlaag moesten, ben ik met mijn nieuwe "dieet" gestart. Tussen aanhalingstekens, want ik vind het geen dieet. Ik eet wat ik lekker vind, maar binnen mijn macro's. En na een week gaf dit al resultaat. Mijn gewicht staat nu op 49,4 kg, meting vindt zaterdag plaats, maar ik verwacht een daling ( ik hoop het!).

Mijn kcal staat nu op 1640 en dit hou ik nog even aan tot Richard een aanpassing gaat geven: omlaag of.. iets omhoog. Ik vertrouw nu volledig op hem en probeer mijn eigengereidheid zoveel mogelijk aan de kant te zetten, wat soms lastig is. In een wedstrijdvoorbereiding ben je zelf nooit objectief en dus moet je je oordeel aan je coach overlaten. Fingers crossed.

Ik hou jullie op de hoogte.