Cheats

Feest, feest en nog eens feest. Daar draait het om deze week. Gisteren de aankomst en verjaardag van de Spaanse dochter, (schoon-)zus en tante gevierd. Vandaag vieren we alvast de verjaardag van zoon, broer, zwager, vriend en oom Stephan. Zo..niks vergeten? Neef, nicht enzovoorts doen we nu even niet, hoor.  Om ook even in superlatieven  mee te doen; het is allemaal SUPERGEZELLIG.  We zijn veel bij elkaar deze week en dat is fijn, SUPERFIJN.  Maar wat minder fijn is dat er veel eten bij komt kijken. En bleef het bij kijken dan was het niet zo erg, maar het gaat ook nog eens allemaal naar binnen. 

En nu praat ik puur voor mezelf, hè.  Want er zitten koek- en taartliefhebbers in onze familie en die kijken uit naar elke nieuwe variant op banketgebied. Framboosbavarois, appeltaart, bananenvlaai, aardbei gebak of chocolade gebak,  het maakt niet uit, alles wordt geproefd en gekeurd. En goed gekeurd en daarom nog eens geproefd. Waar laten ze het?  Natuurlijk vind ik het ook heerlijk, maar met mate. En de mate van taart en gebak ben ik al lang en breed overschreden. Een "cheatdag" per week mag.  Dit wordt een gewone dag in een " cheatweek". Maar wat heb ik het er graag voor over om deze week niemand teleur te stellen en van alles mee te proeven. 

Vrijdag vierde Yvonne haar verjaardag. Zaterdag vierden een van mijn beide coaches en haar man hun verjaardagen. Zondag was een soort van feestje bij Anouk. Maandag vierde Esther haar verjaardag. Vandaag viert Stephan alvast zijn verjaardag, omdat hij op vakantie gaat. Maar morgen...Morgen eten we weer een keer normaal, hoor. Het is allemaal heerlijk , hoor, daar niet van...

Maar het meest geniet ik van de aanwezigheid van iedereen om me heen.  Jongens, wat ben ik een bevoorrecht mens.