Kokkerellen

Waar denk je aan bij deze muffin? Mmmmmm, brownie? Chocolade? Lepeltje? Huh?? 

Nieuw recept

Mijn familieleden weten wel beter. Het gaat hier n.l. om een baksel van eigen receptuur. En degene die de baksels doorgaans opeet is de bakker zelf, in alle gevallen ben ik dat. In mijn enthousiasme om iets alternatiefs te bakken kan ik nogal eens doorslaan. Mijn recepten doen niet aan grammen; alles gaat op  gevoel. Mede daarom zijn de uitkomsten vaak zo verrassend. Een koekje kan de ene of andere keer heel anders uitpakken, terwijl het met dezelfde intentie gebakken is. 

Mijn havermoutkoekjes waren al een poosje  ongeveer van dezelfde makelij; soms met cacao, dan weer met kaneel of nootjes, met veel of weinig rozijnen of met cranberries, en soms zelfs ook voor anderen eetbaar. Maar ik was wel toe aan een variatie.  Dus voor wie geen zin heeft in Jamie Oliver, Sylvia Witteman of Herman den Blijker , maar ook eens creabea wil bakken komt hier het recept van mijn hand: 

Komtie:

Pak een bak, gooi er willekeurig wat havermout in, strooi er wat pure ongezoete cacao over ( niet te zuinig) een handje rozijnen, een paar fijngesneden dadels ( gewoon omdat ze over waren en eigenlijk niet te pruimen) doe er wat heel fijn gesneden verse gember doorheen, nog een paar rozijnen ( vraag me niet hoeveel of waarom nog meer) gooi er een restje cashewnoten ( ook rauw, heel of stukjes, maakt niet uit, daar heb je kiezen voor) hutsekluts er drie eieren doorheen, en nog een beetje havermout, want het is wel een dunne drab aan het worden, giet het mengsel in cupcakevormpjes en garneer met twee amandelen ( rauwe natuurlijk). Bak de "cakejes" tot ze bruin ? ( dat zijn ze al voordat ze de oven in gaan, maar goed) of gaar zijn. Zo niet, dan lepel je ze op of bak je ze nog even verder af. De smaak? Over smaak valt niet te twisten. Ik heb er al twee op!

Nieuw: Kookboek Willie!!

Laat even weten hoe jullie ze vinden, want bij veelvuldig enthousiasme kan ik eindelijk aan mijn kookboek beginnen, want ik heb nog veel meer recepten van eigen hand, waaronder de afgietpizza, de vegaburger( dertig jaar voor ze in de handel kwamen maakte ik ze al zelf) rijst met rozijn en noot, de boterham quattro belegging, de kleffe lage cake, de appeltaart met limoen, brood voor mensen met ( nog ) eigen tanden, cirkelzaagkoekjes en ga zo maar door.