Ophoktraining

Toen ik maanden geleden hoorde dat het NK niet doorging was ik teleurgesteld. Eindelijk had ik alles weer op de rails; mijn vetpercentage was aan het zakken, mijn dieet eindelijk weer op orde en de trainingen gingen goed. Wat ontzettend jammer, ik had er echt zin in. Maar wat een verstandige beslissing om de wedstrijd te annuleren.

Het trainen in de gym ging nog even door, maar al snel sloten sportscholen hun deuren.  En de wereld ging op zijn kop. 

Van trainen in de gym naar trainen thuis vergde enige aanpassing en wat meer discipline, maar de discipline zat er met de voorbereiding op het NK al in, dus daar kon ik op voort. En met de aanschaf en leen van gewichten en attributen werd thuis trainen zelfs leuk. Het doel van een NK, WK was er niet meer en zou weleens heel lang op zich kunnen laten wachten, dus dat maakte dat ik wat meer kon variëren in oefeningen. Variëren en experimenteren. Wat voelt goed en welke oefening heb ik lang niet gedaan. Vroeger kon ik het niet opbrengen om thuis aan de slag te gaan, maar nu biedt het zelfs voordelen op trainen in de gym.

Niemand loopt me in de weg. Ik hoef niet twee stations te bewaken, want ik ben de enige hier. Ik kan trainen op momenten dat het mij uitkomt zonder rekening te houden met openingstijden zodat ik meer kan deelnemen aan de leuke dingen naast de sportschoolbezoeken ( nou ja, nu voorlopig niet natuurlijk) Ik kan ongegeneerd foto's en filmpjes van mijn trainingen maken zonder me beschaamd te voelen door anderen. Ik hoef geen anderhalve meter afstand te houden en  niets te ontsmetten. Ik kan mijn eigen muziek draaien en  zo hard als ik wil ( ook op zaterdagochtend, niks geen loungemuziek op zaterdag- en zondagochtend). Ik kan op blote voeten trainen. Ik kan tussendoor stofzuigen of de was opvouwen of mijn wenkbrauwen epileren.

De sportscholen draaien al, maar dan op afspraak en alleen buiten. Ik pas nog even. Al zit ik wat trainen betreft nog in een lockdown, het voelt vrijer dan ooit.

Natuurlijk mis ik sommige apparaten, mis ik de contacten en stimulans die het trainen in een sportschool je geeft, maar voorlopig gaat het goed met me hier thuis.