Big wheels

Al vanaf dat Max op zijn beentjes kon staan en over de rugleuning van de bank naar buiten kon kijken was hij gefascineerd door alles wat op wielen reed, maar de grote voertuigen waren toch wel zijn favoriet. De grote blauw/gele truck-lesauto van de firma Wierks reed geregeld door de straat en als Max hem gespot had klonk vanaf het moment dat hij het uit kon spreken ( hij kon nog niet praten) een luid welgemeend bewonderend "WOW!!"en daarna keek hij je dan betekenisvol aan om te checken of je het ook gezien had.

Straatvegertje

Motoren, scooters en brommers kregen ook het predicaat "WOW!" De bus was ook mooi, maar die kwam te vaak om nog bijzonder gevonden te worden. En opeens was daar het straatvegertje. En omdat Dubbeldammers nogal proper op hun straatjes zijn, was er gevraagd om toch alsjeblieft iets vaker de straatjes te vegen, waardoor het vegertje met zijn roterende borstels en zijn op afstand te horen veeggeluid zelfs drie keer per week te zien was. Max mag zich een echte Dubbeldammer onder de Dubbeldammers noemen, want ook hij was nogal kritisch op het schoonmaken van de straten. Er bleven altijd verbeterpuntjes aan te merken, volgens Max.

Tractor

Wat ook zijn grote bewondering had was de tractor die wekenlang vlakbij oma's huis op de parkeerplaats stond en die je zomaar op je gemakje van dichtbij kon bekijken. Geweldig.

De tractor  in het speeltuintje vlakbij waar mama, oma en de tantes gingen hightea-en was ook geweldig. Om beurten moest er een tante of oma aan geloven om met Max naar de tractor en bijbehorend speeltuintje te gaan. De speeltuin was bijzaak, dat snap je.

 

En dan neemt tante Anouk hem ook nog eens mee naar Macho, haar lieve paard. Geweldig , Macho, heel lief.  Maar wat staat daar in de stal? Nee! Een tractor! En Max mag er ook nog op zitten ook. Weer een dag die niet stuk kan.

 

Maar nu mag Max als mama over een poosje weer gaat werken naar de kinderopvang en wat staat daar in de tuin??? Een heuse tractor!!  Het kan niet mooier. Zo maken ze kinderen dus enthousiast voor de opvang.

 

Max droomt er alvast over.