Tess, drie jaar

Tess is nu drie jaar en dat hebben we uitbundig gevierd. Op haar derde verjaardag scheen de zon ook uitbundig en kon haar feest in de tuin gevierd worden. De trampoline werd tijdelijk naar de achterkant van de tuin verplaastst om het springkussen, wat voor die dag gehuurd was, een prominente plek in het midden van de tuin te geven. Tess is dol op unicorns en een groot fan van Elsa uit de film Frozen. En dus was er een unicorntaart en een unicornspringkussen en een Elsafiets en een Elsajurk met een bijbehorende blonde Elsavlecht.

Haar mama had haar feestkleren al de avond  voor haar verjaardag klaar gelegd en al weken geoefend om de perfecte vlecht voor elkaar te krijgen, nu Tess' haar al de lengte had voor een lange vlecht.Maar op de dag van haar derde verjaardag liet ze zich niets voorschrijven, want ze koos zelf voor andere kleren en liet haar haren die dag los hangen. Catapult had er jaren geleden nog een liedje over uitgebracht, maar hier had Tess natuurlijk geen weet van.

Tess was jarig en hoe! Blij met de visite en blij met elk cadeautje, blij met het springkussen en papa en mama waren blij dat ze net voor haar verjaardag weer opgeknapt was van een klein griepje. De dag voor haar verjaardag werd ze wakker en verklaarde "weer beter"te zijn. Tess was thuis behoorlijk jarig, maar volgens haar had haar juf ( op het KinderDagVerblijf) toch echt gezegd dat ze niet jarig was.

"Ah, jawel, hoor, Tess."stelde ik haar gerust."Natuurlijk ben je straks wel jarig ." "Mijn juffrouw zegt dat ik niet jarig ben." zei ze nog eens ten overvloede en trok er een gezichtje bij van, ik weet het nu ook niet meer, en hief haar beide handjes machteloos in de lucht. "Je gaat dinsdag, als je naar school gaat,( we noemden het KDV ook school) gezellig je verjaardag vieren, hoor."zei ik nog eens om haar gerust te stellen.

Maar hoe ongelijk kreeg ik . Op dinsdag werd Max ziek en bleef Tess ook thuis. Geen verjaardagsfeestje op school, dus.  Maar gelukkig knapte Max weer snel op en gingen ze op donderdag ieder weer naar hun eigen "school". En daar vierde Tess haar verjaardag met een Elsa/ Anna/ Olav-traktatie die ze samen met haar mama had gemaakt.

En nu ze drie jaar is fietst ze zo weg op haar nieuwe Frozenfiets. Iets wat haar een paar dagen ervoor nog niet lukte op het te klein geworden fietsje van haar broer.