Tante en Macho

Max, Tess en Stan hebben twee - een soort van - buitenlandse tantes. Eén va de twee mogen we eigenlijk wel de echte buitenlandse tante noemen, want zij woont permanent in Spanje. De andere is de semi-buitenlandse tante, want zij verblijft behalve in Griekenland ook nog een groot deel van het jaar in Nederland. Zij is de tante die er , behalve een liefdesrelatie met haar Griekse vriend ,  ook nog een innige relatie op na houdt met haar paard Macho. Maar Macho is ook  nog eens het lievelingsdier van de hele familie. Macho is een ruin van 26 jaar en doet zijn naam geen eer aan, want het is het meest zachtaardige paard wat ik ken. Volgens het woordenboek is een macho een man die zich overdreven stoer gedraagt. Van man, in dit geval hengst, is al geen sprake meer en van overdreven stoer gedrag kan Macho niet beschuldigd worden.

Een bezoekje aan Macho met tante Anouk is voor Max, Tess en Stan altijd weer een leuk uitje. 

Op de paardenboerderij waar Macho woont is er altijd wat te beleven. Zo mocht Stan laatst meehelpen met het hooi aanvegen, de pony's 'voeren en op de tractor zitten ( als hij dat had gedurfd). De pony's waren allemaal meer maatje Stan, maar zelfs Macho liet zich door Stan voeren. Door wie niet, zou je kunnen zeggen, want als er iets te eten valt is Macho er als de kippen bij. 

Max en Tess zullen het laatste bezoekje aan Macho op de paardenboerderij niet snel vergeten. Ze mochten op Macho rijden en er stond iets spannends te gebeuren. Eén van de merries moest bevallen en liep ongedurig in de wei heen en weer. En toen was het zo ver, het veulen werd geboren. Max en Tess stonden aan de rand van het weiland waar het veulen geboren werd. Toen moeder en kind een beetje waren bekomen mochten ze dichterbij komen om het veulentje te bewonderen. Een nieuwe merrie op de boerderij. Hoe heerlijk is het om een tante te hebben zodat je dit soort dingen van dichtbij mag meemaken.