Hallo, tot ziens

Vind je dat ook zo lastig, afscheid nemen? Het wordt hier de komende tijd een komen en gaan,  en een tijd van hallo en tot ziens zeggen. En ik vind dat niet leuk. Ja, Hallo, Welkom, Fijn je weer te zien, te horen, vast te houden is fijn. Maar Tot ziens....vind ik een heel ander verhaal.

 

We zeggen binnenkort Hallo! tegen Esther, die na haar kampeertrip met haar vriend Cyril in het noordelijkste stukje van Noorwegen ons  komt opzoeken in Gran Canaria. Zie je het voor je, vanuit de vrieskou ( slapen in een tentje in de sneeuw en dat is dan nog leuk ook) naar de warmte van een Canarisch eiland. Voor even, want dan moeten we weer  Tot ziens! zeggen tegen haar. Dan vliegt ze weer terug naar Barcelona. 

Vervolgens nemen we afscheid van Alexandros, die weer terug gaat naar Zakynthos om daar zijn zomerbaan van kapitein op te pakken.Tot ziens, Alex! We gaan je missen, en Max zeker! Niet lang daarna zeggen we ook Tot ziens! tegen Anouk, die zich bij haar liefde voegt. We snappen het, hoor.

Gelukkig kunnen we dan weer Hallo! tegen Esther zeggen die in juli voor een paar dagen naar Nederland komt.

Waarschijnlijk gaan we dan Tot ziens! tegen Stephan en Marcella en tegen Ralph, Yvonne en Max zeggen, omdat zij op vakantie gaan. Maar dat is alleen maar leuk. Als het meezit kunnen we Hallo! tegen Anouk en Alex op Zakynthos zeggen, maar die kans is klein, omdat Zakynthos in de zomer overstroomt met toeristen en er geen slaapplek te vinden is.

 

Kan je het nog een beetje volgen? Nee, he. Ik ook niet meer. De chronologie van het komen en gaan van mijn kinderen en hun liefdes zal wel niet helemaal kloppen, want zodra ik vergeet dit soort dingen vast te leggen in een kalender wens ik iemand een goede reis terwijl hij pas over twee dagen vertrekt.

Waar was ik gebleven?

Oh ja, Ik ga Hallo! zeggen tegen Cyril ( ja, die gaan we ontmoeten, de man, die mijn oudste dochter gelukkig maakt, althans, ik hoop dat dat nog geldt na het Noorwegenavontuur) en Esther, want zij komen in augustus naar Nederland. Wat zeg ik, naar ons!

Ik mag hopen dat ik ook Hallo! tegen Anouk kan zeggen aan het eind van de zomer, maar dat is nog niet helemaal zeker. Kom op, jullie komen gewoon weer terug, hoor!

 

En dan....... gaan we allemaal Hallo! zeggen tegen  de baby van Ralph en Yvonne en het broertje/zusje van Max.Een heel groot Welkom voor een nieuw klein hummeltje Het wordt voor ons een grote verrassing, maar voor tante Anouk staat vast dat Max een zusje krijgt. De sluitingsdatum voor een eventuele weddenschap is nog niet verlopen; er kan nog ingezet worden. Geslacht, geboortegewicht, lengte en datum. De grote verliezer bakt traditiegetrouw een taart. Wie weet heb ik op dat moment van grote vreugde en verbondenheid mijn complete kudde bij elkaar.

Want daarna volgt een nieuw Tot ziens!. Want Esther en Cyril hebben plannen om Europa voor een jaar te verruilen voor Midden of Zuid-Amerika.

Ja, lezers met kleine kindjes, koester de nabijheid van je kroost, met alle kleine ongemakjes, zoals kinderziekten, slechte schoolrapporten, schaafwonden, rommel in huis, ongehoorzaamheid en wat voor onbenulligs nog meer, want voor je het weet zijn het wereldreizigers en ben je zo blij met de momenten dat ze weer dichtbij je zijn.

Gelukkig zijn Stephan en Marcella wat honkvaster. En heb ik een hek laten zetten om het huis van Ralph, Yvonne en Max.