Missen

Iets of iemand missen is zo'n rot gevoel.

Je kan je wasmachine intens missen als hij de geest geeft en je net van plan was om twee wasmanden vol weg te werken. Maar dat is vaak maar van heel korte duur, want de jongens van Coolblue staan de volgende dag al klaar om jouw wasje in je machine te stoppen, als je tenminste een achterdehandje-voor-als -er-iets-stuk-gaat hebt.

 

  Maar mensen om wie je geeft missen is veel erger.  Nu ik Esther en Anouk onlangs weer gezien heb, kan ik er weer even tegen . Bovendien is er een weerzien met beiden in september wanneer Max zijn broertje of zusje gaat verwelkomen.  En we houden elkaar op de hoogte van de hoogtepunten en de niet-ter-zake-doende dingen in het leven. Dat is fijn en maakt dat we toch een beetje dichtbij elkaar zijn. Leve de digitale wereld!

 

Zo ook met Max.

Max denkt wel dat hij met een telefoon of laptop om kan gaan, en het lijkt inderdaad of hij er al heel bedreven in is, maar hij kan nog geen foto versturen of een woord van betekenis typen, ja dit bijvoorbeeld: 2nk9d7gHmsl of een foto maken van een neusgat, van dat werk. Maar gelukkig zijn daar de volwassenen om hem heen die hem een handje helpen. Zo kregen Anouk en ik, zijn vaste vervangers van papa en mama op hun werkdagen, een kettinkje met hangertjes van Max. Meegegeven door zijn mama aan opa om aan ons te overhandigen. Zo lief!  Met bijbehorend briefje, gedicteerd door Max, omdat hij nog niet kan schrijven, ja, he he, natuurlijk niet. Met bovenaan "Mma" en eindigend met "Wah!" . En als ik dat lees hoor ik het hem meteen zeggen. En als ik foto's toegestuurd krijg door zijn jarige oom van een vrolijke Max die er nogal olijk bij zit, dan weet ik meteen hoe hij is op dat moment. 

We videocallen ( zeg je dat zo?) kijkbellen, praten met beeld erbij met elkaar, en geven kusjes op de telefoon, wat dan weer grappig is, en opa doet net of hij Max gaat pakken, wat dan weer grappig is, maar nooit zo grappig als in het echt, dus gaat Max wat anders doen, zien we. En dat maakt dat het weer heel leuk is dat het snel vrijdag is.