Watervrees

Na het zwemlesexperiment is Max uiiteindelijk toch wel van water gaan houden. Hij drinkt het graag en hij zit er graag in en bovendien vindt hij niets leukers dan douchen. Je kan stellen dat hij dus wel watervrij is. En dat willen we graag zo houden. Dus geen onverwachte duiken in onze sloot in de tuin, vandaar dat hij nu tijdelijk omgetoverd is tot zandbak. En wat voor een! Wat Max betreft mag hij zo blijven. Je snapt dat hij graag in de Sahara bij opa en oma speelt, maar dan wel met iemand samen. Dat heb je vorige keer kunnen lezen.

Bubbelbad

Omdat we een afscheidsdiner hadden georganiseerd voor onze Mexico-gangers en het dus wat later zou worden besloot mama om Max bij opa en oma in bad te doen. Dan zou hij thuis zo zijn bedje in kunnen. Van zandbakgraven word je vies, dus een lekker bad is dan een must.  Een leuke must, dachten mama en oma ( die daar ook weer zo nodig bij moest zijn) toen nog. Want...het bad kan bubbelen.

 

Allereerst moest het bad afgestoft worden, want nadat het nieuwtje van het bubbelen in de jacuzzi er bij ons al jaren af was werd het bad slechts nog gebruikt als voetenbad of voor een inweekwasje.

In het schone bad werd paars badzout gegooid wat een mooi lila kleurtje aan het water gaf en een heerlijke geur verspreidde. Mama liet Max in het lila water zakken en hij begon meteen met het bootje en het badeendje te spelen. Nog steeds leuk, niks aan de hand. We waren er wel met vereende krachten bij, mama en ik , maar dat wilde niet zeggen dat het waterpeil dan meteen tot maximaal moest staan. Dus op een bepaald moment ging de kraan dicht. En wat doen kinderen die op hun gemak zijn? Juist! Die poepen in bad! Opeens dreef daar iets en werd  vliegensvlug weer verwijderd. He, wat jammer, zei mama, nu kan de jacuzzi niet meer aan. Nou, heel even dan, het water is toch  nog praktisch schoon. En zachtjes begonnen de onderste jets te blazen. Het schuim werd meer en meer. Wat leuk, he Max? Tot nu toe nog alles onder controle en , ja leuk. Niets aan de hand. 

Paniek in de badkamer

Nu even de andere jets erbij aan zetten. 

En toen brak er paniek uit in de badkamer! Omdat het waterpeil  maar net reikte tot aan de bovenste jets, die volledig onder water horen te staan bij bubbelgebruik, spoot het lila  water uit alle zes jets tegelijk keihard  de badkamer in. Een wateraanval zou je kunnen zeggen.  Max, mama en oma schrokken zich een hoedje en Max sprong meteen op en schreeuwde : uit! uit!. Mama had de tegenwoordigheid van geest om de hele boel stop te zetten en de aanval te verijdelen.

Zo, weer een kind met watervrees gecreëerd.