WK Florence, deel 2

Hoe staat het nu met de voorbereiding op het wereldkampioenschap wat over een paar weken plaatsvindt?

Heel fijn en handig als je aan een wedstrijd deel gaat nemen dat de organisatie weet dat je van de partij zult zijn. Dat weten ze in Italië inmiddels en ik ben daar als vijftigplusser niet alleen, want ze hebben een bikini grandmasterklasse gemaakt. Vijfigplus dus, met in ieder geval twee dames die de zestig al gepasseerd zijn. Ik ben ook al aangemeld bij de tanning; ze weten daar dus ook al dat ik in een prachtig bruin kleurtje gespoten wil worden. Om aan een wereldwedstrijd te willen deelnemen is een elite-tourcard vereist, dus die moest ook nog geregeld worden, wat nu ook gebeurd is. Wat ze in Italië nog graag willen weten is of je in een goede gezondheid verkeert. Een gezondheidsverklaring van een arts dient straks overlegd te worden; zonder dat geen deelname. Gezond  zijn, in hoeverre, vraag ik me dan af. Geldt een sluimerende ziekte mee als ongezond-zijn, of doen we nu maar even net alsof gezond? 

Over de vraag welke bikini ik straks meeneem in mijn koffer heb ik lang nagedacht, maar ik ben er uit: het wordt geen nieuwe bikini, niet de LasVegas-bikini, maar gewoon weer dezelfde die ik op het NK aan had. Ook wedstrijbikini's zijn aan mode onderhevig en de hoogopgesneden broekjes zijn nu trendy, dus om die reden valt mijn prachtige LV-bikini af, al vind ik het bovenstukje daarvan beter passen. Langere benen en nog grotere borsten( lees:vulling) dus. 

De afgelopen tijd heb ik mijn focus gericht op het poseren. Met tips van Richard( Bell) en de praktische hulp van Peter( mijn man) gaat het al iets beter, maar nog niet helemaal naar mijn zin.

Italië is duur, knetterduur, ik schreef het al. En zo zijn ook de hotels daar erg duur, maar we moeten ergens slapen, en aangezien we in het vakantieseizoen zitten met volgeboekte bungalowtjes en air.bnb's zijn we aangewezen op een hotel.  Dat betekent geen keukentje om zelf maaltijden te fabriceren, maar een kookplaatje en grilletje mee slepen. In Brno ( WK 2018) werkte het ook goed, dus dat gaat nu in de herhaling.

De media hebben mijn aanstaand kampioenschap geroken en vinden het weer erg bijzonder dat een oude dame dit gaat doen. Jullie weten hoe ik erover denk, maar blijkbaar is het hot news, want ik ben inmiddels al bij Spijkers met Koppen ( radio), TV Rijnmond en Radio Rijnmond geweest en voor morgen mag ik deel uitmaken van de gasten van Beau van Erven Dorens in zijn talkshow op de tv.

En hoe gaat het met mijn "bikinilijf"? Goed, hoor. Zelfde als op het NK, niks aan veranderd. Ik eet nog lekker veel,  kom niks aan en zit met mijn 50 kg en 13,5% vet nog netjes op wedstrijdniveau ( mijn wedstrijdniveau, moet ik zeggen, want het kan altijd nog beter natuurlijk). Tot zover deze update.