Hallo meisje!

Het is bijna zo ver, Sinterklaas komt weer in het land en dit jaar met Pieten, want het bijbehorende bijvoegelijke voornaamwoord durf ik  bijna niet te schrijven, anders kwets ik iemand misschien,  zwart dus.

Ze komen aan met zijn allen, Sint en allerlei soorten Pieten dus, en Max gaat het dit jaar bewust meemaken. Lees even blogje Intocht , toen Max nog onwetend was en gewoon lekker met zijn papa en mama  op visite bij tante Esther in Spanje zat terwijl heel  Nederland  in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar in rep en roer was, want Sint was in aantocht!

Bedrog

Dat gaat dit jaar anders worden. Er wordt weer een kind voor een jaar of vier vreselijk voor de gek gehouden door volwassen Nederland. Of gaan Max' ouders het net zo doen als wij het deden toen onze kinderen de geloofsgerechtigde leeftijd hadden? Dat hield toen in dat wij niet logen , maar onze kinderen zichzelf voor de gek lieten houden zoveel of zo weinig als zij zelf wilden. Dus op de vraag of Sinterklaas bestaat kregen zij als antwoord, Nee joh, dat is een verklede meneer. Oh, okee. Maar oh wee als daar Sinterklaas opeens voor hun neus stond, dan was dat toch echt Dé Sinterklaas, hoor.  En wanneer Peter met een zwarte handschoen aan opeens kruidnoten om het hoekje van de deur strooide en vervolgens snel de wc doortrok, omdat hij zogenaamd net op de wc zat toen Piet langs kwam, was er toch wel wat verwarring. En werd er braaf gezongen bij de schoen opdat er toch maar iets lekkers of moois in zou zitten, de volgende ochtend. Want een geloof blijft een geloof, je weet het nooit zeker, dus dan kan je maar beter mooi  gezongen hebben en je braaf gedragen hebben.

 

Maar Max moet nog in dit ritme komen. Deze traditie van schoentje zetten, liedje zingen en vervolgens een dag later iets in je schoen vinden gaat nu zijn aanvang krijgen. Je kan nu al verwachten dat hij weken nadat Sint weer koers naar Spanje heeft gezet nog in elke schoen blijft zoeken of er ergens in de punt iets verstopt zit. Of dat hij zelf voor Sinterklaas gaat spelen en in elke schoen een stukje koek, banaan of rozijn stopt. We gaan het beleven. En vooral Max gaat het beleven. Maar voor die tijd zijn er nog andere leuke belevenissen, zoals zijn vervroegde verjaardag vanwege een andere leuke belevenis, de midweekvakantie met een bezoek van Sinterklaas op de vakantiebestemming en de verjaardag van papa. Het kan niet op.

Spaanse les

Max' Spaanse  les vordert gestaag, zijn eerste twee woorden gaan goed, dus misschien kan hij over drie weken de Sint in het Spaans begroeten. Vooralsnog blijft zijn begroeting aan zijn "Mexicaanse" tante gericht.

Les twee: Hola viejo! moet nog komen. En dan in les drie maar meteen: Sint es solo un loco anciano!

(Video in full screen afspelen svp)