Mama snapt het

Omdat ik op vakantie ging werden er allerlei spulletjes door de pakketman gebracht. Oma denkt alsmaar dat papa of mama mij van alles geven, maar ik heb een aardige pakketman die mij van alles brengt, zoals mijn vakantiekoffer. In mijn lievelingskleur ook nog. Hij kent me goed, onze pakketman. En het leuke aan mijn koffer is dat als ik te moe ben om hem nog verder te trekken ik er gewoon op kan gaan zitten en dan kunnen papa of mama mijn koffer trekken met mij erbij. 

Wat denk je dat ik in mijn koffer heb gedaan?

Ja natuurlijk mijn konijn, die ik niet langer tonijn noem, zodat oma niet steeds denkt dat ik dol op vis ben. Niet mijn reservekonijn, want die ruikt schoon, maar mijn echte slaapkonijn met lucht.

En luiers? Ben je gek! Ik sta nu voor elke wc waar ik bij kan en richt netjes in de pot, dus geen luiers meer voor mij, die broeierige boel is over .Ik draag dezelfde boxershorts als papa en mijn grote collega's (  Max noemt zijn vriendjes zijn collega's).

Mijn tandenborstel en tandpasta , mijn zonnebril en pet en nog wat spullen die mama er in heeft gestopt.

 

Mijn vakantie was zoooooooo leuk! Ik mocht mieren wegspuiten met de tuinslang. Zwemmen met mijn armbandjes en zwemband in het diepe bad. Papa liet mij koppie onder gaan, en ja, het was echt diep, maar bang was ik niet. Tess en ik hebben veel lol gehad op het strand en in de zee, en 's avonds was het ook gezellig samen op één slaapkamer. Echt lachen met haar, hoor. 

Omdat mama bijna jarig is hadden tante Anouk en ome Alex de boot versierd waarmee wij mochten gaan varen. Papa kan dat goed, maar Tess en ik ook. 

 

De dag dat we naar huis gingen was ik een beetje moe. Eerst met de auto naar het vliegveld, toen in het vliegtuig en daarna met de auto naar huis, gaa-aap.... ik was zo moe dat ik als een blok in slaap viel. Maar ja, toen we thuis waren moest ik de auto uit, terwijl ik net zo lekker lag te dromen. Wakker worden om weer naar bed te gaan! Ik werd er boos van en ik wilde mijn konijn.

En toen zag ik die gezichten van mijn papa en mama...  Mijn konijn, ik wil mijn konijn!

Waar is Max' koffertje?, vroegen ze aan elkaar. Ja, waar is mijn koffer met mijn konijn? Nou, bij nader inzien bleek mijn koffertje nog te wachten op de parkeerplaats op Schiphol om vervoerd te worden, maar helaas werd het oranje rolkoffertje niet opgemerkt toen papa en mama bezig waren om Tess en mij vast te gespen in de gordels.

Maar mijn mama is de liefste mama van de hele wereld en begrijpt mij als geen ander. Ik moest het even doen met mijn reservekonijn met zeeplucht, maar toen ik wakker werd de volgende ochtend lag mijn lievelingskonijn gewoon naast mij in bed. Was mijn mama gewoon weer naar Amsterdam gereden om mijn koffertje op te halen.