Op schoot

Na het fiasco van het babyzwemmen heeft de mama van Max iets anders bedacht wat zij samen met Max gaat doen. Het heet "Muziek op schoot" en ik ken het, omdat het bij ons op school op de peuterzaal ook gegeven is aan de ouders met hun peuters. Het kan heel erg leuk zijn om samen met je dreumes liedjes te zingen, te klappen en met instrumentjes bezig te zijn. Dat kan. Maar ik heb bij de term  "Muziek op SCHOOT" al mijn bedenkingen als het om Max gaat.

Ten eerste is muziek maken met Max wel leuk, maar niet als hij dat op je schoot moet doen. Het liefst loopt hij in een fanfare, want aan stilzitten heeft hij een hekel. Of de muziekjuf moet wel zo imponerend zijn dat hij voor even onder de indruk is en op schoot blijft zitten tijdens een half liedje. Bovendien moeten de ramen geblindeerd en het lokaal geluiddicht zijn, want anders kunnen mama en de muziekjuf het wel schudden. Het eerste het beste motorgeluid van bus, vrachtwagen, motor of bestelbusje doet Max van schoot springen en dat moet echt even aanschouwd worden.  En dan meteen met een blik naar mama, zo van, zag je dat? Okee, dan kan je wel weer door met je liedje of klapje of trommeltje, maar zodra de bus eraan komt ben ik weer even afwezig, hoor.

Tenzij mama, papa, opa, of een van de ooms inschakelt om Max op schoot te nemen, want om de een of andere reden houdt hij het bij hen wel uit op schoot. Meer zoiets van mannen onder elkaar. Maar ik denk niet dat papa liedjes gaat meeklappen met de andere mama's en hun ukkies en opa en de ooms zullen acuut geen tijd hebben voor zoiets.  

Ik denk dat mama in haar eentje een half uurtje voor de vorm met de liedjes mee moet klappen en zingen, omdat het onbeleefd is om halverwege uit de les weg te lopen en dat Max gewoon lekker op verkenning gaat in het muzieklokaal. Dat denk ik.   En dat hij bij  thuiskomst een high five met papa maakt, want die kent Max als had hij hem zelf gemaakt en dus weet dat Max geen donder aan  "Alle eendjes zwemmen in het water"  vindt. Geef hem maar een goeie hedendaagse hit van de radio, dan komt hij meteen in beweging. Shake your booty, Max!!