Logeren, deel 3

Nadat ik Max verteld had dat ik voor alle drie de tuinmarmotten een paar kaplaarzen had gekocht en voor de echte werkman onder de  drie ook nog een paar werkhandschoenen, hield hij het niet meer en wilde hij met mij mee nadat ik die dag had opgepast.  "Bedoel je  logeren, Max? Dat betekent slapen en zo?" Ja, dat was wat hij bedoelde en dus werd in looppas alles in een tas gekwakt, zijn zusje Tess gekust, papa gekust en uitgezwaaid. Tess in grote verwarring achterlatend, want waarom haalde oma nou toch steeds haar knuffelhondje uit de tas en mochten Max' slaapkonijnen wel mee.  Het was hartverscheurend, maar papa wist haar te troosten en daar gingen we, Max en ik, op de fiets om te "logeren". 

Drie maal is scheepsrecht

De vorige keren was Max door de hele familie aangemoedigd toen hij weer  eens een logeerpoging ondernam. Nu wenste iedereen Max veel plezier en werden de vingers gekruist. Bij aankomst werden de kaplaarzen en de handschoenen gepast en( okee, iets te groot) door Max goed bevonden. Geen tijd om te ruilen en moest gewerkt worden.  "Heb je wel melk?" , wat slim van hem om daar aan te denken, want ik heb nooit melk in huis. Dus hop, op de fiets om samen melk te kopen, terwijl opa aan de slag ging om een heerlijke pizza te bakken. Toen we terug kwamen was de pizza bijna klaar, dus nog tijd zat om weer in de tuin te werken, Max dan.  Toen de pizza opgediend werd moesten er natuurlijk handen gewassen worden, maar volgens Max was dat niet nodig , omdat hij met handschoenen gewerkt had. "Dat doen bouwvakkers ook nooit, handen wassen", volgens hem. 

Na het eten was er nog tijd om te spelen en hard te werken in de tuin. Met handschoenen die honderd keer opnieuw aan getrokken moesten worden, omdat er steeds twee vingers samen zaten waar ze apart hoorden te zitten. 

Bed - en slaaprituelen

"Zeg maar wat het wordt , wil je in bad of onder de douche?", vroeg ik aan een jongetje vol moddervegen van het werken in de tuin.  "In het bubbelbad, want die douche kan niet dicht." was zijn antwoord. Gelukkig had hij geen trauma's aan een eerder bubbelbad bij ons overgehouden. ( Toen spoot het water alle kanten de badkamer in) De inloopdouche  zonder deuren vertrouwde hij niet.

Het badderen met bubbels en jets was helemaal leuk. Het afspoelen deden we toch maar in de douche zonder deuren. Dat was ook al zo'n gekke douche die overal water spoot. (Opa's houdt nou eenmaal van leuke badkamers bouwen)

Tanden werden gepoetst op een "raar opstapje", en toen mocht er nog naar Buurman & Buurman gekeken worden.  En daarna nog een verhaal natuurlijk tot hij uiteindelijk klaar was om te gaan slapen.

In het grote logeerbed, geflankeerd door zijn konijnenknuffels, lag hij lekker ingestopt om te gaan slapen. Maar eerst nog even kletsen met oma. En oh jee, vergeten, nog eerst plassen. Weer terug in bed. "Mag ik nog heel even met duplo spelen?"  "Nou , heel even dan", want ik had wel door dat hij nog klaar - en klaarwakker was om dit grote slaapavontuur in dat grote bed aan te gaan.  Er moesten nog wat stapjes overwonnen worden. Nog even plassen en weer terug in bed. Bekertje water pakken en een slokje drinken.  "Zal ik niet uit bed vallen?" "Nee, vast niet, hoor ", stelde ik hem gerust.  "Dan hoor jij wel een bonk, he"  zodat ik hem zou kunnen komen redden. 

"Ik moet wel een beetje wennen"was zijn antwoord toen ik vroeg of hij nu lekker ging slapen. Nadat ik had uitgelegd dat hij op vakantie toch ook moest wennen en toch ook daar ging slapen , zei hij:" Ja, ga jij maar naar beneden naar opa, anders is hij zo alleen" 

Om zes uur klonk het uit zijn logeerkamer "O-maaaa"  Hij was zelf al naar de wc geweest en was klaar voor de nieuwe dag.  Maar voor oma was het nog wel een beetje vroeg. Na even knuffelen en kletsen op zijn grote bed mocht hij zijn ontbijtje op bed eten.  Deze grote jongen kon niet wachten om zich daarna zelf aan te kleden en weer aan de slag te gaan in de tuin.

 

Nieuwsgierig hoe de vorige logeerpartijtjes waren verlopen? Lees dan www.powergran.nl/ Logeren, deel 1 en deel 2