Baby-voetjes

Heb je ook dat je een voorkeur hebt voor bepaalde voeten? En dat je helemaal af kan knappen op iemand met een te grote grote teen ten opzichte van de rest van zijn of haar tenen? Dat je volkomen kan vallen voor goed verzorgde nagels aan een schone eeltvrije voet? En dat je onpasselijk kan worden van een witte voet met te lange nagels en een overbeharing op elke teen? En dan helemaal en ook als die voet aan een vrouw vastzit.   Dat heb ik niet alleen toch?

 

Aan  sommige mensen zit  echt alles goed,  tot en met hun voeten. Ze hoeven er weinig voor te doen voor de zon ze dwingt slippers zonder sok aan te trekken. Heerlijk is dat.

Heb je je ook afgevraagd waar dat maffe modebeeld  van nu vandaan komt van de man in witte sportsok op slippers?

Een sok om van het eelt schaven af te zijn, geen teennagels te hoeven schoon peuteren en te knippen, en een sok die wit is  om hygiëne te veinzen,  zou het dat zijn? Een man in een witte sok op slippers neemt het niet zo nauw, wat zijn stappers betreft.

 Ik snap pedicures  ook niet.  Diep respect voor pedicures, hoor, daar niet van, want die krijgen geen makkelijke lieve poezelige voetjes te behandelen. Ik snap niet dat iemand denkt, ik wil graag pedicure worden. Waar ligt je ambitie ? Denk aan kalknagels, eksterogen. En van oude kaas word ik misselijk.  Nee, knap werk, hoor. Weer zo'n beroep waarvan ik denk, je moet het maar kunnen.

Ik heb al moeite met een klamme, zanderige kleuter-sok die ik over een zweterige, stoffige voet moet trekken bij het aankleden na de gym. 

Nee, dan babyvoetjes. Met die heerlijke kleine krulteentjes, die je nog vastgrijpen zodra je je vinger onder het voetje legt. Teentjes met van die ienie-mienie teennageltjes die nog zo strak op het vlees zitten dat er geen vuil tussen kan komen  en voetzooltjes zo zacht dat je ze de hele tijd over je wang zou willen strijken. Voetjes die naar zachte zeep ruiken.

Wanneer het weer het straks toelaat kunnen de baby-sokjes uit of in Tess'geval trekt ze ze zelf wel uit(, ook al is het geiten-wollen-sokkenweer), en dan komen die schattige voetjes tevoorschijn. Tess traint voor een prima ballerina-voet, Max leeft op te grote voet( voor zijn leeftijd) en Stan heeft de allerkleinste teentjes. Zijn mama verstopt ze nu nog  in stoere sneakers, maar oma kan niet wachten tot het zomer is.

 

Raad even van wie  al deze voetjes zijn. Wie alles goed geraden heeft verdient een heerlijke voetmassage!