Blind

Degenen die niets zien , die hebben het zwaar. En ik ben er een, een blinde kip. Ondanks dat ik twee jaar geleden mijn ogen heb laten laseren in een goed aangeschreven oogkliniek ben ik nu toch hopeloos blind. Voordat iedereen nu in paniek raakt die dezelfde behandeling heeft ondergaan wil ik even zeggen, lees nou eerst verder!

Helder zien

Het gekke bij mij is dat ik scherp kan kijken, van dichtbij en ook van veraf, hartstikke fijn. Ik bots dus nergens tegenop, maar zien gaat gewoon niet goed meer. De dingen zien zoals ze zijn, bedoel ik dan. En ik ben niet de enige, heb ik gemerkt. Het komt namelijk vrij vaak voor bij vrouwen die onlangs oma zijn geworden.

Zij zien de dingen niet meer helder als het om hun kleinkinderen gaat. En als die kleinkinderen zich goed ontwikkelen of daar soms een beetje een voorsprongetje op maken, dan zijn ze gewoon acuut stekeblind.  Ze hebben het zelf soms niet eens door. Wat zeg ik, soms? Ze hebben het nooit ! in de gaten, de stakkers. En maar doorratelen over hun jonge nageslacht en hoe bijzonder dit allemaal is.Hoe goed hun kleinkind dit al kan en hoe knap dit en dat al is en hoe het toch mogelijk is en hoe grappig en ........

Oervervelend  voor niet-lotgenoten, maar een stekeblinde oma met een beetje inlevingsgevoel weet wanneer ze haar mond moet houden. Maar ja,  eenmaal in gezelschap van andere blind-van -liefde geworden grootmoeders weet ze niet van ophouden.

Remedie

Ik lijd er zelf ook onder, ik zei het je al, maar ik vermoed dat ik de remedie gevonden heb. Ik denk dat het beste medicijn tegen deze kwaal een flinke hoeveelheid kleinkinderen is. En wel snel elkaar opvolgend in leeftijd, zodat oma de draad een beetje kwijtraakt en zelfs verkeerde namen gaat noemen. Zoveel dat het niet leuk meer is om telkens weer in herhalingen te vervallen over eerste stapjes van die of gene, of wie welk eerste woordje ook alweer zei. Wie moet er nou ook alweer afzwemmen?  Moet oma daar ook bij zijn? Alweer? Kijk als het zo gaat worden, dan gaat zij weer een beetje zien. 

Maar in mijn geval zal de genezing nog even op zich laten wachten, ik blijf graag nog even blindverliefd!