Spannend

Nog twee weken te gaan en dan stap ik weer in mijn plastic hakjes. Sinds ik last van een griepje kreeg en daarna een zweepslag in mijn hamstring kwam ik in een gevoelstoestand terecht waarbij je kan denken aan een examen doen waarvan je weet dat je er niet genoeg voor geleerd hebt. Misschien slaag je desondanks, maar  zakken zit er zeker in.  Aan een "her" moet ik niet denken. Niet nu, in ieder geval. 

Stellig

Ik weet dat ik in mijn powerliftperiode altijd heel stellig ben geweest; ik ga niet internationaal! En dat hield ik vol. Maar toen ik vorig jaar , met de beker in mijn handen, stond te verklaren dat ik zeker mee ging naar het WK viel  coach Peters bek open van verbazing. Hoorde hij dat goed? Het WK was wel in Tsjechië.  Realiseerde ik me dat wel? Dat is over de landsgrens, dus internationaal. In mijn winnaars-euforie stond ik dingen te verkondigen die niet bij mij hoorden. Maar ik ging toch en het was een fantastische ervaring. Heel stiekem hoopt hij dat ik nog zo'n verspreking ga maken, maar ik denk dat ik nu beter op mijn woorden ga letten. Ook al klinkt Athene heel aanlokkelijk, natuurlijk.

Half/half

Sinds de blessure zit ik op een kussentje om een comfortabele zit te creeëren. Op school zit ik normaliter niet vaak, maar op de momenten dat ik wel zit , tijdens het voorlezen bijvoorbeeld, ben ik blij dat het verhaal uit is en ik weer kan staan. Ik voel nu wel meer mee met mijn overbeweeglijke kinderen in de groep. Zo voelt dat dus. Zij moeten, net als ik,  ook het gevoel hebben op een tennisbal te zitten. 

De trainingen zijn aangepast, dat snap je. Ik kan nog genoeg doen, maar toch heb ik een gevoel er niet alles aan te doen. Als je even goed kijkt naar bovenstaande foto dan moet je opgevallen zijn dat ik de roze band niet als modisch item om mijn benen heb, maar dat ik tussen de letters door een oefeningetje uitvoer. Op een kussentje.

Dieet

Mijn dieet gaat goed, denk ik. Ik doe het deze keer zonder de deskundige hulp van mijn andere coach, Liona, die mijn dieet en mijn shape scherp in de gaten hield. Een risico, ik weet het, maar ik denk dat het me wel lukt. En de spiegel helpt me daarbij. En af en toe een vetmeting om te kijken of het de goede kant op gaat.De koolhydraten zijn verlaagd, behalve aan het begin van de dag. Als na de komende vetmeting blijkt dat er in mijn ontbijt ook veranderingen moeten worden aangebracht, zou ik dat wel heel jammer vinden.

Want ik geniet echt van mijn ontbijt. Wat voor een ander een stuk appeltaart met slagroom is is voor mij mijn havermout met noten en rozijnen en een lepeltje cacao. Daar mag je me midden in de nacht voor wakker maken, echt waar!

 

 

Relaxed

Ik weet dat ik komende week nog redelijk ontspannen zal zijn, maar dat de week voorafgaand aan de wedstrijd de spanningen weer zullen oplopen. Hoe leuk het moment van de wedstrijd ook is, het blijft toch heel spannend. En daar heeft leeftijd of hoe je eruit ziet niets mee te maken. 

Wordt vervolgd!