Het bovenbenenverhaal

Het is alweer een tijd geleden dat ik jullie beloofde om jullie op de hoogte te houden. Hoe staat het met de bovenbenen van Willie? Ik kan hier eigenlijk heel kort over zijn: slecht! Na het confronterende beeld op de foto's van het WK in Florence ben ik aan de slag gegaan. Scrubben, smeren, masseren en trainen, vooral veel trainen, want als je de dames met prachtig gladde benen moet geloven komt het met trainen vanzelf goed. Nou dank je de koekoek! Dat fabeltje mag de wereld uit, hoor. Met trainen krijg je sterke benen, ze worden misschien wel gevormd, maar de bubbels en deuken krijg ik er niet mee uit. Alsof je een overhemd met een strijkijzer staat te strijken waarvan je vergeten bent de stekker in het stopcontact te steken. Dan gebeurt er ook NIKS. 

Van cellulite hebben we allemaal weleens gehoord, toch? De dames met gladde benen misschien niet, maar de rest vast wel. En van cellulitis, maar dat is iets anders dan cellulite. Zoek je beide aandoeningen op op het vraag- en antwoordapparaat van Dr. Google dan zegt hij dat er eigenlijk niks aan te doen is en dat je er maar mee moet leren leven. Dank u.

Maar heb je weleens van lipomen gehoord? Lipomen zijn goedaardige gezwellen van de vetweefselcellen, vetbultjes eigenlijk. En aan lipomen kun je wel wat doen. Die kunnen simpel verwijderd worden. 

 

En dan heb je nog iets anders: liposarcomen. Een liposarcoom is een kwaadaardig tumor, lijkend op vetweefsel. Dit komt meestal voor bij mensen boven de 40 jaar en komt vaak voor in de bil of het bovenbeen. Hatsiekidee! Lekker dan, denk je als je dit leest. Dat kan het dus ook nog zijn. En aangezien ik nogal kankergevoelig ben ( Non Hodgkin, huidkanker, tumor in het oor) leek het mij toch handig dat de huisarts er even naar gaat kijken. Ik heb geen idee bij wie ik anders zou moeten zijn trouwens. 

Er staat een consult gepland en natuurlijk hoop ik dat er iets aan te doen is en aan de andere kant hoop ik ook dat hij zal zeggen  dat het ouderdom is, of vetbultjes of ernstige cellulite, niks aan te doen, leer ermee leven. 

Plannen voor een EK zijn er natuurlijk niet met deze benen. Ik was heel erg gevleid dat ze speciaal voor de oudere dames een 55+ klasse hadden gemaakt en voelde me om die reden bijna verplicht om mee te doen.  Maar ik wil eerst duidelijkheid hebben over wat er aan de hand is. De achterkant van mijn benen was nooit glad, maar de bobbels zijn toegenomen en dat is de reden van het bezoek aan de huisarts. Het is deels een esthetische kwestie en deels een mogelijk gezondheidsprobleem.

Wordt vervolgd.

En nu zeggen jullie natuurlijk, ik zie gladde benen op die foto's. Ja, duh, ik ga die maanlandschapsfoto's echt niet met jullie delen, hoor. Misschien dat ik dat later durf, maar zover ben ik nog niet. Helaas...