Prep update en 2x goed nieuws

Ik koml maar meteen met het eerste goede nieuws : mijn vierde kleinkind is geboren! Een prachtig kereltje met mollige wangetjes, een ventje om op te vreten. Alles is goed met hem en zijn mama en daarom ook met papa en zijn broertje. Want als alles goed gaat is iedereen blij.

Het tweede goede nieuws is dat mijn bloedwaarden er goed uitzien en dat ik mijn aardige dokter pas over een jaar weer terug ga zien. Tegen die tijd ben ik van de pillen af en heb ik tijd over voor leuke dingen, maar daarover vertel ik later meer.

 

En dan nu de update van mijn voorbereiding op de aankomende wedstrijd. Nu het doktersbezoek zo goed is verlopen vind ik dat ik me kan gaan inschrijven voor de wedstrijd. Niets staat dit nu meer in de weg. Tot nu toe verloopt alles nog volgens plan. Ik probeer mijn macro's voor de eiwitjes en de vetten te behalen, maar speel een beetje met de koolhydraten, zonder over mijn aangegeven hoeveelheid calorieën te gaan. Mijn gewicht schommelt hierdoor een beetje, maar de vetjes op mijn buik nemen langzaam af en mijn taille wordt stilaan smaller. Ik gebruik de waisttrainer af en toe, dus heel veel kan ik er niet over zeggen. Ik wil nog normaal kunnen ademhalen tijdens bepaalde oefeningen, dus soms laat ik hem links liggen.  Het slapen gaat niet heel goed, maar dat is een gegeven wat zo langzamerhand bij mij is gaan horen. Het heeft wel een direct effect op mijn trainingen, al dacht ik eerst van niet. Heb ik een redelijke nacht achter de rug dan gaat de training beter, dat is nu wel duidelijk. En ja, ik kan me weer aansluiten bij Team Kippenvel, want ik heb het overdag snel koud. Overdag ja, want gek genoeg heb ik het vaak midden in de nacht opeens snikheet. Ik heb het hier met de internist over gehad, omdat dit typisch een verschijnsel is wat bij kanker hoort, maar... ook bij de overgang. Hallo, de overgang, daar ben ik nu toch wel een beetje overheen, als 64jarige, lijkt me zo. Maar het schijnt dat je daar ontzettend lang last van kan blijven houden. Doe mij dat dan een beetje overdag, alsjeblieft, voor het evenwicht.

Mijn online coach wil graag weten hoe het er met het lijf voor staat en filmpjes en foto's moeten nu weer zijn kant op. En ik weet dat dit raar klinkt, maar op een of andere manier vind ik dat altijd een confronterend en exhibitionistisch dingetje. Confronterend , omdat ik dan op de foto's en filmpjes de dingen zie die me het meest storen aan mijzelf. En exhibitionisten zijn we als bodybuilders allemaal wel een beetje natuurlijk. Kijk dit ben ik en ik zie er zo uit in mijn bijna blootje, want al staan we er niet helemaal in ons nakie bij, de kleine lapjes stof verhullen niet veel. De billen zijn nagenoeg bloot en heb je een flinke bos hout voor de deur dan mag je die uitgebreid tonen. In mijn geval loop ik normaliter in een push-up-bh, cupmaat A, maar op het podium sta ik daar opeens met bolle tieten vanwege de vereiste cupmaat D. Niet echt vereist natuurlijk, maar als je een paar billen hebt en wat vulling op je borsten dan oogt het meer als een zandloper. De waisttrainer kan dan misschien een bijdrage leveren.

Okee, voor de statistieken: vetpercentage is 13% bij een lichaamsgewicht 50,7kg. Mijn taille is geslonken van 67cm naar 63cm. 

Wordt vervolgd, nog vijf weken te gaan.